“Drømmeland” af Nick Clausen

 

This slideshow requires JavaScript.

 

Titel: Drømmeland
Forfatter: Nick Clausen
Forlag: Forlaget Facet
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 193
Antal stjerner: 4/5

Da Louie begynder at drømme om manden i blåt, finder han snart ud af, at han ikke bare drømmer. Han rejser faktisk til en anden verden. En verden, som manden i blåt kalder Drømmeland. I Drømmeland er alt i virkeligheden to ting: Hvad du ser, og hvad du ønsker at se. Og det kan være svært at se forskellen.

Drømmeland handler om Louis, der har mistet sin far som ganske lille. Han begynder at drømme om manden i blåt, en mand som fortæller om hans mor, far, og minder fra før. Når han vågner og udspørger sin mor, om de ting manden siger, viser de sig at være sande. Efterhånden som tiden går, vil Louie meget hellere sove så han kan komme i Drømmeland, men han skal passe på.  For selv om at det du ønsker at se kan blive til virkelighed, bliver det det aldrig helt.

En fantastisk måde at starte oktober op på. Sådan kan det i virkeligheden bare siges.

Jeg nød denne bog, især for dens rolige start, der efterhånden bliver mere og mere uhyggelig, sådan på en sniger- agtig måde. Den er nemlig ikke decideret en gyser, der er mere bare nogle elementer derfra. Men det der gør den uhyggelig –  synes jeg – er, at Nick skriver den så virkelighedsnær. Det her med at drømmen bliver mere og mere til virkelighed, og at alt ikke er som det ser ud, fik det til at krybe ned af ryggen.

“Herinde er drømme virkelighed, Louie. I den vågne verden er de kun drømme”

Citat side 67

Udover det synes jeg også det var meget rart at læse denne bog. Den har en stor skrift og, den var (u)hyggelig at læse. Den blæste mig ikke bagover, eller var uforudsigelig, men jeg synes alligvel at den var gennemført og meget god læsning. Og så gad jeg vildt godt at være så modig som Louis…

Denne bog er fyldt med mystik, hemmeligheder, løgne og gys. Og symbolik. Og det hænger sammen på den måde den skal.

Læs denne bog hvis du ikke er så meget til gysere, men alligevel godt kunne bruge noget lidt ud over det sædvanlige her til oktober. Læs den fordi den er skræmmende på en anderledes måde. Læs den fordi den er god!

Skrevet af Kristine

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s