“Papir Prinsessen” af Erin Watt

 

Mød 17-årige Ella Harper, high school-studerende om dagen, stripper om natten.

Ella er en overlever. Hendes mor er død, og hun har aldrig mødt sin far. En dag dukker den stenrige Callum Royal op og præsenterer sig som hendes afdøde fars bedste ven. Han tilbyder hende et hjem, penge og muligheden for at tage en uddannelse på en prestigefyldt skole. Det er ikke et svært valg. Så selvfølgelig lader hun sig ikke stoppe af, at Callums fem teenagesønner nægter at acceptere hende som en del af familien og gør deres bedste for at gøre livet surt for hende.

Ella må lære at navigere i en guldindfattet verden af magtspil, sex og hævn, hvor grænser er til for at overskrides, og prestige og penge er alt.


Titel: Papir Prinsessen
Originaltitel: Paper Princess
Forfatter: Erin Watt
Serie: The Royals
Forlag: Flamingo
Sprog: Dansk (org. engelsk)
Udgivelsesår: 20. juni 2017
Antal sider: 324
Antal stjerner: 4/5

Dette var et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget

 

Oh my God… Jeg tror lige jeg har fundet min nye erstatning for ‘After’-serien, for hold. da. op! It’s sooo good! And hot! For det første, kan vi lige tage et øjeblik bare for at sætte pris på det faktum at vi ikke har én lækker fyr i denne bog, men FEM?! *smelter*

Jeg ved nærmest ikke hvor jeg skal begynde…

Selve idéen og præmissen virker for mig meget unik, og det er i hvert fald ikke noget jeg har set før. Der var godt fordelt ud af kærligheden, jalousien, dramaet og med en smule vildledelse blev man virkelig overrasket, da bogen lakkede mod enden.

Jeg var rigtig glad for opbygningen i bogen, da vi lige når at møde Ella, mens hun stadig er i hendes vante liv, før både hun – og os som læsere – bliver trukket ind i Royal’ernes rodede verden. Vi er klar over hvem det er vi følger, og hvor hun står, før vi udforsker mere og mere af historien. Som den skrider frem kører vi længere og længere op ad en spændingskurve og der var ikke et eneste tidspunkt hvor jeg kedede mig. Der skete hele tiden noget, uden at det blev urealistisk. Samtidig med den fantastiske skrivestil, er man bare fanget rigtig hurtigt. Jeg lagde ikke på noget tidspunkt mærke til, at det faktisk var to personer, der havde skrevet denne bog, i stedet for en enkelt som navnet på forfatteren antyder. Erin Watt er nemlig et alias for Elle Kennedy og Jen Frederick, hvilket jeg faktisk ikke havde set, før jeg var halvvejs igennem bogen. Jeg har før oplevet at når to forfattere arbejder sammen, så er det meget tydeligt, hvad den ene og den anden har skrevet, da ordvalg tit skifter fra person til person, men dette skete ikke på noget tidspunkt. Dette viser bare hvor tæt de to forfattere har arbejdet sammen på dette projekt og slut resultatet er derfor også utrolig stærkt.

DSC_1848.JPG

De har sammen skabt en hel række karaktere, som alle er unikke på hver deres måde. Jeg var dog meget skeptisk, da vi først mødte de fem Royal brødre. Ud fra beskrivelsen af dem, virkede de meget ens af udseende – alle med brunt hår, blå øjne, høje og muskuløse. Der blev ikke nævnt nogle forskelle på drengene, ingen af dem havde noget unikt, sådan man kunne se forskel på dem, hvilket var en anelse skuffende. De virkede for rene og fejlfrie, hvilket gør dem lidt umenneskelige – lidt fake?

Også deres personligheder var meget ens, da det eneste vi rigtig hørte fra dem, handlede omkring deres had til Ella og hendes tilstedeværelse i huset. Jeg blev dog positivt overrasket over hvordan de udviklede sig igennem bogen, og hvordan deres personligheder skinnede igennem jo mere vi lærte dem at kende, trods deres identiske udseende – ikke at jeg klager over deres udseende, for huuuuh, honey, they are smoking hot!

Hovedpersonen Ella var meget interessant, da hun kom fra så anderledes sted i samfundet end Royal brødrene, og da hun så blev smidt ind i deres verden, var det spændende at se hvordan hun tilpassede sig. Jeg elskede hvordan hun gjorde modstand mod normalen på skolen, og den store sarkasme hun kunne frembringe. Hun var utrolig underholdende at følge og så er hun bare så stærk en karakter. Hun står inde for den person hun er, tror på at hun er lige med alle omkring hende, selvom hun kommer fra “underklassen” og hun er ikke bange for de konsekvenser, der kunne komme med hendes handlinger, og jeg er så glad for at hun ikke bare er endnu en svag tøs, der lader sig redde hele tiden (selvom det skete et par gange, men det var i de mere seriøst tilfælde, so she good).

dsc_1854.jpg

Noget jeg dog var mere end træt af var hendes forhold til Reed… Det føltes som om hun ikke gav nogle af de andre en chance, før hun gav al sin kærlighed til ham. Han var den første hun fik øje på, den første der havde en samtale med hende (nok nærmere et skænderi…), den eneste hun tænkte på (igennem hele bogen faktisk) og vi hører ingen af de andre brødre sige noget til Ella før på side 69, hvor Easton har sin første samtale med hende. Side 69?! (😏😏😏 – ej, okay, men den var oplagt taget bogen i betragtning! 😂). Og samtalen er ikke ligefrem lang. Ella tog den første og den bedste, og det var også som om at forfatteren(e) heller ikke ville give hende chancen for at forelske sig i nogle af de andre brødre, da det allerede var forudbestemt, at det var Reed hun skulle have. Derfor forsvinder der også meget af overraskelseselementet i bogen, da man hele tiden ved, at lige meget hvem hun kysser med, så vil hun altid have noget for Reed.

DSC_1874

Reed som karakter havde jeg egentlig ikke noget imod. Han var en typisk bad-boy med en blød side, som er set så mange gange før, og hans karakter tilføjede ikke noget nyt indenfor det område. Han er utrolig kontrollerende, hvilket – sammen med alt det andet ved hans personlighed og udseende – gav mig lidt flashbacks til ‘After’, hvilket nok også er hvorfor jeg sammenligner ‘Papir Prinsessen’ med den serie. Flere aspekter omkring handlingen mindede mig bare om ‘After’, og med den “onde”, hårde badboy, som ingen kan komme tæt på, virkede de bare meget ens. Dog virker det som om ‘Papir Prinsessen’ er lidt bedre gennemtænkt og har meget mere dybde, end ‘After’ nogensinde vil få. Den har rent faktisk en plan for hvor karaktererne skal ende ud henne i slutningen, hvorimod ‘After’ virker mere end som en “learn as we go” agtig historie… – Nå men tilbage til Reed. Flere gange mod slutningen – da han er blødet lidt op – er der et par goals moments, og også flere steder, hvor jeg grinede af hans opførsel. Dog ikke så mange sjove øjeblikke, som Easton havde, for hold da op hvor faldt jeg for den 17-årige lillebror.

Han har sådan en god humor og en hel del selvironi, og han var også den første til at acceptere Ella som en del af familien, hvilket bare gjorde ham så meget bedre en fyr. Og så er han på alder med mig, så jeg ville faktisk have en chance hvis han eksisterede, haha!

De andre 3 brødre optræder flere steder, men efterlod ikke et indtryk på mig. Tvillingerne Sawyer og Sebastian virkede utrolig søde, men havde utrolig lidt med historien at gøre. Det samme gælder for den ældste storebror Gideon, som egentlig var ham jeg syntes bedst om i starten, men eftersom han ikke optrådte så meget, blev han hurtigt overhalet af bla. Easton.

DSC_1868

Mens jeg sad og læste bogen, skrev jeg nogle små sedler, som jeg stikkede ind på steder hvor jeg havde tanker og spørgsmål, ved ting jeg godt kunne lide og ved “jaw-dropping-moments”. Kigger man på sedlerne, kan man se, at der forsvinder flere og flere tanker, spørgsmål og kommer flere og flere “jaw-dropping-moments” og “ting jeg godt kunne lide”, simpelthen fordi jeg i starten var en smule skeptisk, men blev hurtigt så grebet at alle de negative tvivler forsvandt og jeg var opslugt af kærlighed til denne bog. Og så også bare alle de plottwists og steder hvor man ikke kunne føre andet end at grine, græde eller sige “eh ma gawd, ma heart”.

‘Papir Prinsessen’ er en utrolig sød bog, perfekt til sommeren og er helt klart en læseoplevelse, man vil dele med veninderne. Men pas på I ikke kommer op at skændes over hvem af de fem Royal brødre, der er den sødeste, flotteste eller sjoveste, for det kunne godt gå hen og blive grimt.

Jeg kan slet ikke vente med at få fingrene i 2’eren, som udkommer til november, hvor vi i stedet for at følge Ella, nu er i hovedet på Reed. Dette tror jeg bliver utrolig spændende og jeg glæder mig sådan til få ‘Aske Prinsen’ i hænderne!

Tusind tak til forlaget Flamingo for at have tilsendt mig bogen! Det var en skøn læseoplevelse, og jeg er så glad for at have denne smukke bog til at stå på min bogreol 😍

Mere om bogen
Køb den her: https://flamingobooks.dk/products/paper-princess-the-royals-1
Se min video anmeldelse: https://youtu.be/ksHkkfUQivE 

Find Flamingo
Instagram: https://www.instagram.com/flamingobooks/?hl=da
Facebook: https://www.facebook.com/flamingobooks/?fref=ts
Hjemmeside: https://flamingobooks.dk/

 

Skrevet af Josefine

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s