“Leah på Off Beatet” af Becky Albertalli

Når Leah sidder bag trommerne, har hun intet problem med at finde takten – men det er ikke helt så let i det virkelige liv. Særligt ikke da to af hendes bedste venner bliver uvenner, og det går op for Leah, at hun er ved at forelske sig i den ene.

Leah Burke – trommeslager i et pigeband, indehaver af en virkelig tør humor og Simon Spiers’ bedste ven i Simon vs. verdens forventninger – har hovedrollen i denne roman om high school-angst, den første store forelskelse og om at komme overens med ens seksualitet.

IMG_0156.JPG

Da jeg læste Simon VS Verdens forveninger’ sidste år, blev jeg med det samme opslugt af historien og dens karaktere, og jeg må sige at det formår Becky Albertalli også at gøre denne gang med den selvstændige 2’er ‘Leah på off beatet’. Historien om Leah foregår cirka et år efter slutningen på Simon, og vi får hurtigt et dejligt gensyn med foregængerens karaktere, og også lidt refferencer til Albertallis anden bog “Fordelen ved hemmelige forelskelser”, hvilket jeg var så glad for! Jeg elskede som sagt karakterene fra den første bog, og se dem igen gav mig sådan en varm følelse inden i. Det var lidt mærkeligt at se på Simon, i stedet for at være inde i hans hoved, men på samme tid en dejlig afveksling endelig at kunne se, hvad der egentlig foregår inde i Leahs hoved, da hun er lidt af en kompliceret pige.

I starten af bogen er Leah meget i konflikt med sig selv, både om hendes seksualitet, men også om hvem hun egentlig erm og hvad hun vil med sit liv efter high school. Som bogen skrider frem udvikler Leah sig på den mest fantastiske måde og jeg elskede at følge hende. Hun har mange af de samme holdninger som jeg selv, og derfor kunne jeg se meget af mig selv i Leah. Jeg har længe syntes, at der har manglet bøger, der føler den “uperfekte pige” (hvem det så end er), og med bøger som Leah og ‘Dumplin’, synes jeg virkelig, at bogverdenen har fået noget repræsentation af karatere, der er plussize. Albertalli tager diskussionen om det moderne kvindeideal op, ved at lade hendes hovedkarakter være glad for sin krop og også være ligeglad med hvad folk tænker om hende eller hendes “størrelse”. Endelig har vi en plussize karakter, der ikke er på slankekur og ikke har et “picture perfect” liv. Leah har fejl, holdninger og værdier, som en ægte teenager, og det er det, der gør bogen så vidunderlig. Albertalli skaber en verden hvor alt ikke behøver at være perfekt og hun følger ingen “tropes”. Hun er, ligesom Leah, sin egen, og det formidler hun igennem sine bøger på en fantastisk måde, som gør hendes vigtige og giver dem en kant.

IMG_0153
Alt ved bogen er til 5 stjerner… undtagen Leahs loveinterest. Jeg må sige at den del… skuffede mig. Meget. Jeg ville have ønsket at det havde taget en anden drejning end det gjorde. Jeg vil selvfølgelig ikke hverken hinte eller spoile noget omkring hvem denne person egentlig er, så du må jo bare få fingrene i bogen og finde ud af det 😝! Men for mig virkede det bare lidt akavet og en anelse påtaget, at det lige blev være den person, som skulle være Leahs love-interest, men det får mig da ikke til at shippe dem mindre, for jo: de er da cute!  …det er bare omstændighederne, der er lidt off 😬

Der er altid noget nyt at lære fra Becky Albertallis bøger i Simonverset. De har alle sammen et inspirerende element, som kan hjælpe unge over hele verden til at acceptere sig selv, hvem de er og hvad de står for. Simon viste os, at selv i det som føles som den værste situation, kan der komme noget godt ud af det. Leah viste os, at du ikke nødvendigvis behøver følges samfundets normer og idealer, for at leve godt. Og Molly… jah, hende kender jeg ikke endnu, men jeg vil glæde mig til at stifte bekendskab med hende meget, meget snart.

Tusind tak til CarlsenPuls for eksemplaret af bogen.


38115493

Titel: Leah på Offbeatet
Originaltitel: Leah on the Offbeat
Forfatter: Becky Albertalli
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelse: 24. april 2018
Antal sider: 352
Antal stjerner: 4,5/5
*bogen var et anmeldereksemplar fra forlaget*

 

Kan du heller ikke få nok af Simonverset? Så husk at filmen “Love, Simon” baseret på bogen “Simon VS verdens forventninger” kommer ud den 21. juni! Hvis du bor på Vestsjælland og gerne vil have chancen for at vinde 2 billetter til en EKSLUSIV FORPREMIERE på filmen, så kan du tjekke mit instagrampost på @blossomingreading ! (slutter 28. maj kl. 12:00)

En mening om ““Leah på Off Beatet” af Becky Albertalli

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s