“Knivens Stemme” af Patrick Ness

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan høre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.

IMG_6072.JPG

‘Knivens stemme’ – første bog i ‘Chaos Walking’ triologien, som første gang udkom i 2008 – er ENDELIG blevet oversat til dansk, og jeg kan godt love jer for, at den har været ventetiden værd! Jeg har ikke læst noget som denne før, og selvom jeg har læst nogle af Ness’ andre bøger, så kan de slet ikke sammenlignes med denne. ‘Knivens stemme’ var en så unik oplevelse og er klart en af hans bedre bøger. Sproget er fantastisk, og selvom jeg har nydt Ness’ skrivestil i hans andre bøger, så er den noget for sig i ‘Knivens stemme’. I bogen følger man den 12-årige Todd, der hverken kan læse eller skrive, og dette overføres i måden bogen er skrevet på. Eftersom vi følger en der ikke har gået i skole, og det er hans tanker vi hører, så er de også skrevet sådan. Det er virkelig unikt og ikke noget jeg har set så gennemført, som det er i denne bog. Jeg var lidt skeptisk i starten, men man vender sig virkelig hurtigt til det, og så bliver det bare til en af bogens mange finurligheder.

IMG_0284.JPG

På den planet Todd bor på kan alle hører hinandens tanker og så kan alle dyr tale. Karakterene i denne bog var fantastiske. Jeg elskede især hunden Manchee, som agerede lidt som humoren i bogen, og mange af Todd og Manchees samtaler fik mig til at skraldgrine. Han er så sød og uskyldig (og også en smule dum, men det er vel ret normalt for hunde). Også Todd var fantastisk. Han var meget målbevidst og gennemgik en kæmpe udvikling igennem bogen, og så var han bare en virkelig god og gennemarbejdet hovedkarakter. Og med al den action og plottwist, som jeg ikke havde set komme, kedede jeg mig ikke et eneste øjeblik!

Bogens udseende er jo også bare GORGEUS! (sidenote: jeg lytter til Taylor Swift sangen, mens jeg skriver det her. Det har ikke noget med bogen at gøre, bare lige et sjov lille tilfælde. Okay, that’s it.). Dens farvede, sorte endpages er SÅ flotte og sammen med coveret, hvor der er noget shine. UFF, den er flot!

Jeg lyttede også til den mest PERFEKTE playliste, som du også kan lytte til lige her, og den addede bare en hel masse til oplevelsen. Noget andet lidt sjovt var, at jeg læste de sidste 130 sider med en dundrende hovedpine, og det var næsten som om, at den Støj Todd kunne høre, også påvirkede mig. Jeg ved godt det nok ikke har noget med bogen at gøre, men jeg kunne ikke lade være med at tænke, at der var en sammenhæng #illuminaticonfirmed🖖🏼

IMG_0301

Jeg er normalt ikke den store sci-fi/fantasy læser, men denne bog fangede mig bare fra første side og så kunne jeg slet ikke lægge den fra mig. Jeg læste den på TRE DAGE! What?! – Det siger alligevel en hel del om bogens godhed… er det et ord? sure is now 😜

Jeg har intet dårligt at sige om denne bog, og den er helt klart en af de bedste bøger jeg har læst i år, og med sikkerhed den bedste Patrick Ness bog af alle dem jeg har læst! Jeg ser virkelig frem til “efteråret 2018” (hvornår det så end er Carlsenpuls!!!), hvor den næste bog udkommer, og selvfølgelig også til at filmen kommer i biograferne i (forhåbentlig) starten af 2019; Starring (ma bae no. 1) Tom Holland and (ma woman chrush wednesday) Daisy Ridley 😍! Gæt hvem der allerede tæller ned til traileren dropper? 😏

TUSIND tak til CarlsenPuls for at have tilsendt mig bogen, den skuffede helt sikkert ikke!


37767904

Titel: Knivens Stemme
Original titel: The knife of never letting go
Serie: Chaos Walking (nr. 1)
Forfatter: Patrick Ness
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelse: 31. maj 2018 (org. 2008)
Antal sider: 501 (+35 siders bonus novelle!)
Antal stjerner: 5/5 ⭐️

Bogen var et anmelder eksemplar fra forlaget.

2 meninger om ““Knivens Stemme” af Patrick Ness

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s