“Every heart a doorway” af Seanan McGuire

Børn er altid forsvundet under de rette forhold; glider gennem skyggerne under en seng eller bagsiden af en garderobe, tumbler ned kaninhuller og i gamle brønde og dukker op et eller andet… andet sted…

Men magiske lande har ikke rigtig behov for opbruge mirakelbørn.

Nancy tumlede en gang, men nu er hun tilbage. De ting, hun har oplevet… de ændrer en person. Børnene hos Miss West forstår det alt for godt. Og hver af dem søger en vej tilbage til deres egen fantasiverden.

Men Nancys ankomst markerer en ændring i hjemmet. Der er et mørke rundt om eyhvert hjørne, og når tragedien rammer, er det op til Nancy og hendes nye skolekammerater at komme til bunds i sagen.

Uanset omkostningerne.

*oversat fra bagsideteksten på bogen*


I løbet af de sidste år er der poppet en hel del re-tellings af populære eventyr op i boghandlerne. Serier som ‘Et rige af torne og roser’ og ‘Lunar Kronologien’ er blevet virkelig populære, men det her er så meget mere unikt og anderledes en alt andet. Ved at kompinere både kendte og ukendte eventyr, får McGuire skabt en verden der virker håndgribelig, men alligevel langt væk. I bogen følger vi børn der har besøgt fantasilande, men er kommet tilbage og nu har svært ved at tilpasse sig hverdagen, og derfor sendes de til Miss Wests børnehjem. Her hører man igennem hovedpersonen Nancy om både den verden hun besøgte og også de andres. Nogle virkede bekendte – mindede om Alices Eventyrland og Pevensee børnenes Narnia – mens andre var helt nye. Jeg synes det var sådan en interessant vinkel at sætte på det, fordi det er ikke tit man hører om hvad der skete efter de kom tilbage fra deres eventyr!

Skrivestilen i bogen var fantastisk og jeg blev med det samme grebet, hvilket ikke var noget jeg regnede med, da det ofte tager mig lidt tid at komme ordenlig igang med en engelsk bog. Men nope! Her var det bare lige med det samme, og det var virkelig en fed oplevelse!

IMG_1912.JPG

Hele bogen er meget afbalanceret, både når det kommer til beskrivelser og dialog, men også handlingsmæssigt. Bogen er meget kort, men ikke på en eneste tidspunkt føltes bogen upspeedet eller langtrukken. Karakterene var meget unikke og havde alle en anderledes personlighed fra hinanden, alle formet fra deres eventyrlige baggrund. Jeg var også vild med den drejning bogen meget hurtigt tog – i en lidt mere dyster retning end jeg havde regnet med, men stadig meget interessant. Der var hele tiden overraskende drejninger i historien og cliffhangers, der gav lyst til at læse videre og bogen var meget svær at lægge fra sig når man først er gået igang!

Det eneste minus ved bogen er dens pris. Phew, den er dyr for sådan en lille størrelse! Men det har da ikke afholdt mig fra at købe 2’eren (på tilbud vel og mærke, haha!).

TIP! Det kan være en god idé at tjekke flere forskellige hjemmesider, før du bestiller en af bøgerne i serien (gælder faktisk alle bøger, men især ved de dyrere er det her en god idé). De er ret dyre på saxo, en smule billegere på bookdepository, MEN der hvor jeg havde held med en god pris var Amazon! På den amerikanske side var den monster billig, men der var fragtprisen en fagter der spillede ind, og gjorde den dyere. Derfor tjekkede jeg dem der hører til lande i Europa og fandt den på den tyske Amazon, til næsten samme pris som i USA – og 3kr. for fragt? KØBT! Så tjek lidt rundt omkring inden du bestiller! Måske du også er heldig ;).

Det der egentlig først var et coverbuy har vist sig at blive en af mine abselout yndlings bøger og jeg er sikker på, at de næste bøger i serien ikke vil skuffe!


25526296


Titel: Every heart a doorway
Forfatter: Seanan McGuire
Serie: Wayward Children (#1)
Forlag: TOR
Sprog: Engelsk
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 169
Antal stjerner: 5/5

 

En mening om ““Every heart a doorway” af Seanan McGuire

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s