“Spellslinger” af Sebastien de Castell

Kellens sektensårs fødselsdag nærmer sig, og det samme gør de fire magiske prøver, der én gang for alle afgør, om han kan blive en magtfuld jan’Tep-mager eller om han vil blive udstødt af sin familie og venner som sha’Tep-tjener. Der er bare et problem. Kellens magi er ved at forsvinde. For at undgå total ydmygelse, forsøger Kellen at snyde sig gennem en magisk duel. Men da en mystisk fremmed kommer til byen, udfordrer hun Kellen til at gå helt nye veje.

Den fremmede, Ferius Parfax, er argosier – en rejsende, der lever af sin kløgt og de tre sæt spillekort, hun altid har på sig. Hun er besværlig og uforudsigelig. Men hun er måske Kellens eneste håb.


Jeg har længe været forelsket i ‘Spellslinger’, faktisk lige siden jeg så den første gang. Dens forside er så utrolig smukt og nu er jeg imponeret over at kunstneren har formået at få så meget af historiens handling med ind i sin illustration uden at spoile noget. Trods min forelskelse har jeg aldrig fået taget mig sammen til at læse den, ikke indtil jeg så, at forfatteren kom til dette års Fantasy Festival i Esbjerg. Ham måtte jeg bare møde, men før jeg kunne det, måtte jeg nok hellere lige få læst bare en smule af en hans bøger. Så det gjorde jeg!

img_2107.jpg

I bogen følger vi 15-årige Kellen, der lever i en verden, hvor magi er altafgørende for din fremtid. Jeg kunne rigtig godt lide vinklen som bogen tog sit udgangspunkt, fordi det hele ikke går som smurt for vores hovedkarakter. Han har ikke meget magi, og selvom han prøver at påkalde kræfterne igennem bogen, kommer de ikke bare lige pludselig til ham, bare fordi han er ham. Han skal arbejde hårdt, hvis han vil have hans magi og det var fedt at han rent faktisk mødte modstand.

Også humoeren i bogen var noget jeg var meget glad for, og det var meget velafbalanceret, så det ikke overtog en situation, der ellers var seriøs eller vigtig. Handlingsforløbet var også godt udarbejdet og der skete hele tiden noget, der tilføjede til mysterierne og spørgsmålene, og gjorde den spændende. Der var ingen scener der føltes overflødige, fordi de alle gav noget til handlingen og til at skubbe den fremad.

Til hans foredrag fortalte Sebastien de Castell om, at når han skrev, gav han kun læseren nok deltajer og informationer til, at den selv kunne forestille sig bevægelser og ansigtsudtryk. Det var noget jeg ikke havde lagt mærke til, før han sagde det, men efter jeg vidste det, kunne jeg godt se hvad han mente. Når der var en kampscene gik han ikke i dybden med at beskrive hver eneste håndbevægelse eller fodpositioner. Og det kunne jeg egentlig virkelig godt lide! På den måde får hver læser en unik oplevelse af karakterene og kunne nemmere forestille sig scenerne, fordi man tog noget man måske havde set før. Selv forestillede jeg mig, at de kæmpede ligesom de gør i ‘Avatar – den sidste luftbetvinger’, fordi de også kæmper med elementer i ‘Spellslinger’ (dog lidt flere end i Avatar).

IMG_2121

Det der trækker bogen ned for mig, er at den er en smule forvirrende i starten, med introduktionen til karakterene, magisystemet og samfundet. Der var mange navne, der mindede om hinanden og mange ting at holde styr på som ny læser. Noget andet, var, at jeg synes historien ville passe bedre som en middlegrade-bog (målgruppe = 8-12 årige), i stedet for en YA (13+). Den virkede lidt barnlig af og til, og det var ikke altid at jeg så Kellen som en 16 årig. Jeg tror den havde fungeret bedre som en middlegrade, fordi det er en historie, mange yngre end mig, også ville nyde. Derfor ville den for mig have fungeret bedre, hvis dens målgruppe var en anden, og sproget derfor også var nemmere og mere simpelt. Dette kan være fordi jeg læser den danske udgave, i stedet for den originale. På messen læste forfatteren op fra et af hans andre YA-bøger, hvor det bestemt ikke virkede som en middlegrade, så måske er det bare derfor.

Overordnet set var bogen god, men den havde også få ting der ikke fungerede for mig, men hvis du leder efter en spændende historie med et unikt magisystem, så er ‘Spellslinger’ helt sikkert noget for dig!


36507799
Titel: Spellslinger
Original titel: Spellslinger
Serie: Spellslinger
Nr. i serien: 1
Forfatter: Sebastien de Castell
Forlag: Gyldendal
Udgivelse: 2017
Antal sider: 384
Antal stjerner: 4/5

*Bogen var et anmeldereksemplar fra forlaget*

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s