Maj Wrap Up

Nu er maj overstået og vi er allerede et godt stykke inde i juni-måned – what?! Der skete utrolig meget i maj for mig: jeg har været syg (mere tid til at læse wuup wuup), jeg havde sidste skoledag i gymnasiet og afgangs-galla (altsammen indenfor de samme 7 dage). Jeg havde også mine første eksaminer, og før denne måned er ovre, vil jeg være student! Selvom jeg har lavet så meget, så har jeg alligevel haft tid til at få læst en del. Jeg plejer normalt at lave mine wrap-ups på min YouTube-kanal, men der opstod nogle tekniske problemer, så i stedet for at starte forfra med videoen, laver jeg dette indlæg i stedet ;).

Jeg har i alt læst 9 titler (1 lydbog, 1 novelle, 1 graphicnovel og 6 bøger), og dem vil jeg hurtigt gennemgå her, med et par nøgleord om dem alle, plus kort opsumering af mine tanker. Hvis der er et længere indlæg (eller hvis det kommer senere) vil jeg gøre opmærksom på det, hvis du skulle have lyst til at læse mere om mine tanker.

Med aaaalt det sagt, her er hvad jeg læste i maj 2019!


Prince Charming af Rachel Hawkins (lydbog), 4,5/5 stjerner.

43355180

Den amerikanske pige, Daisy, har lige færdiggjort endnu et år i High School og har hele sommerferien foran sig, hvilken hun planlægger at bruge sammen med sin bedste veninde. Dog bliver hendes planer spoleret da hendes storesøster, Eleanor, kommer hjem på et uventet besøg fra hendes hverdag i Skotland. Sammen med sig har hun hendes nu forlovede; kronprinsen til den skotske trone. Daisy har intet ønske om at leve i det spotlys, der følger det at være royal, men efter mere opmærksomhed fra pressen, bliver Daisy nødt til at tage med sin søster tilbage til Skotland, og tilbringe sommeren med at lære hvordan hun skal omgå sig med royale og tabloider. Her bliver hun parret op med den flotte Miles, som skal oplære hende i alle de vigtigeste ediketter. Men skandaler har det med at følge de royale… og nu også Daisy.

Tre ting om bogen:
– Solid humor
– En stor royal familie med massere af søde fyrer
– God LGBT+ rep.

Prince Charming overraskede mig virkelig. Den blev anbefalet af en veninde, og jeg havde ikke forventet at kunne lide den så meget som jeg kunne. Beviser bare at min old-school-yndlings-forfatter stadig kan noget! Jeg var vild med historien og synes det var en rigtig cute historie. I lydbogen læser oplæseren op med både amerikansk og skottisk accent, hvilket i starten var ret distraherende og en smule for overdreven. Det er det, der trækker den ned for mig, og jeg tror at hvis jeg havde læst den selv, ville det have været en 5/5.


The Demon in the Wood af Leigh Bardugo (novelle), 3/5 stjerner.

24641800

Et udsnit af Mørkningens (the Darkling) barndom… det er det.

Tre ting om bogen:
– Grisha-verse novelle
– Læs den før du læser 2’eren i Grisha-serien
– Ikke pengene værd (læs den gratis hvis muligt)

Jeg har lidt blandede følelser om denne novelle. Jeg kan ret godt lide den skrivestil som Bardugo bringer med sig i alle hendes bøger, men jeg synes tilgengæld indholdet varierer i kvalitet. Denne føltes ret betydningsløs og gav intet nyt til serien. Der var ikke noget der overraskede mig, men dette kan have noget at gøre med, at jeg har læst hele serien. Den er sat til at foregå før Shadow and Bone, og skal læses mellem den og Siege and Storm. Ved at have gjort det, tror jeg, den havde været bedre end den var for mig. Jeg vidste godt alt der foregik, og jeg kunne egentlig bedre lide the Darkling som voksen. Meget middelmådig, derfor giver jeg den 3 stjerner.


King of Scars af Leigh Bardugo, 3/5 stjerner.

36307634


Nikolai
er konge af Ravka. Udadtil er alt som det skal være, men under overfladen gennem sig en demon, der truer med at overtage Nikolais bevidsthed, og dette kan være fatalt for landet.
Nina er på en undercover mission i Fjerda, da hun opdager en hemmelighed, der kunne have noget at gøre med det hun oplevede i Ketterdam kun få måneder forinden.
Zoya er general for hæren i Ravka, og følger Nikolai igennem tykt og tyndt. Nu har hun også til opgave at redde ham fra hamselv, men er hun stærk nok?


Tre ting om bogen:

– Karakterdrevet historie
– Sammenflettede synsvinkler
– Nikolai Lantsov, hvad mere har du brug for at vide?

Nikolai Lantsov er alt. Han er the bae of the year, han er sjov, sarkastisk og selvfølgelig super flot. Dog var dette ikke nok for mig i denne omgang. Jeg var meget i tvivl om min rating til denne bog. På den ene side kunne jeg virkelig godt lide, på den anden side, er jeg utilfreds. Jeg havde høje forventninger til bogen, der skulle følge min yndlingskarakter of all time, og i sidste ende, levede den bare ikke op til forventningerne eller potentialet. Jeg var ikke så stor fan af de forskellige perspektiver i denne bog. Jeg synes vi kunne have været foruden Nina, og i stedet have erstattet hende med Isaak fra starten. Hele den første del var virkelig langtrukken, men jeg var dog stor fan af den sidste del. Det er også derfor, jeg har haft så svært ved at give den en rating. For første del var til 2-stjerner, mens resten var til 5.


Five Feet Apart af Rachel Lippencott, 2/5 stjerner.
Længere anmeldelse HER.

44421937
Stella og Will har begge Cystisk Fibrose (CF) og er indlagt på det samme hospital. Stella har et brændende ønske om at få et par nye lunger, så hun kan forlænge sin levetid, men Will bare gerne vil få det meste ud af det liv hans nuværende lunger kan give ham. De to mødes, og med det samme bliver de opstillede regler fra sygeplejerskerne svære at følge.

Tre ting om bogen:
– Hurtig at læse
– “Den nye ‘En flænge i himlen’ ” (not)
– Baseret på et film-manuskript

Jeg har ikke meget positivt at sige om denne, desværre. Jeg læste den forholdvis hurtigt,  heldigvis. Jeg var syg i løbet af maj, og brugte to ud af mine i alt fem sygedage på denne bog. Den var for mig meget basic. Der var ikke noget nyt, og den havde for mig en skuffende slutning. Jeg synes ikke den gav så god rep. for dem med CF, og jeg synes den var meget overfladisk i meget af dens materiale. Deres forhold blev bygget på, at de synes den anden var pæn, selvom de ikke kunne lide hinandens personligheder i starten (plus det var instantlove, hvilket er den værste trope). De var meget hensynsløse, og deres vædier lå det forkerte sted. Man kunne mærke og se på skrivestilen at den var baseret på et manus. Der var ikke meget dybde til karakterene, og ikke meget kreativ frihed for forfatteren. Dog vil filmen følge bogen ned til hvert eneste ord de siger, hvilket vel er meget godt. Det der reder den fra én stjerne er hvor kort den var, og at jeg var forholdvis underholdt. Dog synes jeg det er en skam at kalde den for den næste “En flænge i himlen” bare fordi vi følger to syge mennesker…


Radio Silence af Alice Oseman, 3,5/5 stjerner.

35222356

Frances Janvier bruger nærmest al sin tid på at studere. Alle kender Aled Last som den stille fyr, der altid får 12. Nu tror du sikkert, at det her er historien om, hvordan de forelsker sig. Du ved, fordi han er en dreng, og hun er en pige.Men det gør de altså ikke. De laver en podcast.En podcast, der går viralt og ændrer alt.

Tre ting om bogen:
– Anxiety og LGBT+ rep
– Gode venskaber og karakter udvikling
– Medrivende skrivestil

Jeg var virkelig glad for den første halvdel af bogen. Jeg elskede skrivestilen og fløj bare igennem bogen. Så noget vi halvvejs og her begyndte det at gå ned af bakke. Bogen mistede fokus og blev virkelig underlig. Bogen har en lydbog skrevet på siderne, som reflekterer det der sker i karakterenes liv, men jeg kunne ikke gennemskue det, og ved det kun fordi andre har sagt det. Jeg synes ikke det fungerede så godt, og var også med til at hive bogens rating ned. Jeg var vild med karakterene og deres venskaber, og måden de udviklede sig på. Dog var slutningen bare ikke helt så gribende som jeg havde håbet.


Provinspis af Ditte Wiese, 3,5/5 stjerner.

34674638
Ida lider af en alvorlig omgang bøhlandsblues. Der sker absolut INTET i det hul, hun bor i. Alle er som levende døde, der bare gør det, som alle andre gør. Drømmer om det, som alle andre drømmer om. Det er kun weekenderne, der giver kedsomheden modspil, og den kaster Ida sig grådigt over i en tåge af sex, sprut og stoffer.

Hun må væk. Ud. Bort. Provinsen er som kviksand: jo mere Ida kæmper imod, jo mere bliver hun trukket ned i et bundløst hul. Hvad gør man, når der er så meget at kæmpe imod? Når den største fjende … er en selv?

Tre ting om denne bog:
– Foregår i Danmark
– Debut-roman
– Triggerwarning: stort alkohol-forbrug og stoffer

Jeg var virkelig overrasket over hvor meget, jeg nød at læse denne bog. Jeg læste den på en togtur, og blev færdig med den samme dag. Jeg elskede, at den var så rå og ærlig, og ikke lagde skjul på hvordan det er at være en teenager. Selvom jeg selv bor i provinsen, kunne jeg ikke se så meget af mig selv i Ida, men jeg kunne stadig sætte mig i hendes sted. Jeg shippede hende og Jon rimelig hurtigt, og skrivestilen er god til at suge én ind i historien.

Der hvor jeg begyndte at have lidt problemer med historien, var da jeg kom lidt over halvvejs. Det virkede som om den mistede lidt fokus, og der var ikke nær så meget handling. Det blev en smule gentagene i de ting der skete, og jeg begyndte desværre at kede mig lidt. Jeg synes slutningen kom lidt ud af det blå, men jeg er glad for at den endte som den gjorde.


Tryllebinder af Sebastien de Castell, 3/5 stjerner.

Billedresultat for tryllebinder


Om 1’eren: Til Kellens 16-års fødselsdag skal han bestå sine magi-prøver for at blive en rigtig mester. Dog har Kellen svært ved at styre sin magi, og bliver nødt til at snyde sin vej igennem prøverne.

Tre ting om bogen:
– God humor og sarkasme
– Hovedkarakter gettin all dem girls, bruh
– Tredje bog i en serie

Selvom vi nu er tre bøger inde, er jeg stadig ikke sikker på hvor det er, vi skal ende henne. Castell har 100p styr på det og har et større overblik, men for mig føltes dette som endnu et sidespor på noget der bliver en virkelig lang rejse. Bogen fulgte det samme mønster som de andre to bøger, og der komme ikke nogle overraskelser. Den var meget forudsigelig, men havde dog en ny udvidelse på magisystemet, som var ret spændende at følge. Humoreren er også stadig virkelig god, og godt leveret. Jeg kan godt lide trekløverens venskab, og jeg synes det bliver stærkere for hver bog. Dog manglede jeg en opsumering over hvad der var sket i 2’eren, men den kom aldrig. Der var nogle ting, der var sket, som jeg ikke kunne huske og som var rimlig vigtige for plottet i denne bog. Ret ærgerligt at det aldrig blev genopfrisket, da meget røj over hovedet på mig.


A quiet kind of thunder af Sara Barnard, 3/5 stjerner.

30197201
Steffi har ikke meget at sige. På grund af meget angst er hun stum i andres selskab, og bliver set som usynlig af andre. Det er indtil hun møder Rhys. Han er døv og med sine basisniveau tegnspogsevner, bliver Steffi parret op med ham, så han kan blive integreret på skolen. Til Rhys betyder det ikke noget, at Steffi ikke taler, og med de måder de kommunikerer på, finder Steffi ud af, at hun har en stemme, og at hun bliver forelsket i den ene person, der får hende til at føle sig modig nok til at bruge den.

Tre ting om bogen:
– Solidt venskab, cringe forhold
– Anxiety og døvheds rep.
– Burde tages med et gran salt

Det startede så godt! Jeg var så invested i historien, og begyndelsen af deres venskab var rigtig god. Jeg følte at så snart de kom sammen, var hvor det begyndte at gå ned ad bakke… Det var virkelig akavet mange gange (især deres “sexytimes”), og jeg synes ikke at de gjorde andet end at kysse eller undskylde overfor hinanden for de mindste fejl. Deres forhold var bare ikke særlig godt, og jeg kunne bedre lide dem som venner. De tog også nogle dumme valg, og det føltes som om, det blev gjort bare for at skabe en konflikt.

Jeg elskede hvordan Rhys døvhed spillede så stor en rolle i bogen. Jeg elskede at læse deres samtaler, men nogle gange føltes det lidt urealistisk. Især i starten, hvor Steffi skulle forestille ikke at have så stort et ordforråd, men hun sagtens kunne bruge mange svære ord, uden at skulle spørge hvordan man siger det, eller skrive det ned; noget hun gjorde med mange lige så sværde sætninger. Der var ikke overensstemmelse med hendes niveau, og det gjorde det utroværdigt i nogle scener. Der var i sidste ende ikke nok kød på historien, og derfor blev den også en smule kedelig.


Heartstopper VOL. 1 af Alice Oseman (graphicnovel), 5/5 stjerner.

42189109

Charlie går på en skole kun for drenge, og er sprunget ud som bøsse. Dette kom med nogle udfordringer som han nu har overkommet, og han lever et normalt liv på skolen. Det er indtil han møder fyren Nick, der er en årgang over ham, men som nu har kemi sammen med Charlie og resten af hans klasse. Charlie får hurtigt et chrush på Nick, men holder det for sig selv, mens deres venskab blomsterer. 

Nick har altid troet han var hetero, men nu begynder han at sætte spørgsmål overfor de følelser han har for Charlie. For er de kun venskabelige? Eller er der mere i det? Og kan Charlie overhovedet lide ham?

Tre ting om bogen:
– Flotte tegninger
– God LGBT+ repræsentation
– Ny yndlingsbog

Denne bog redede virkelig min måned! Den var så god!! Jeg elskede forholdet mellem Charlie og Nick, og måden man så deres interne og indre kampe. Temaer som seksualitet og det at forstå sin egen seksualitet var virkelige tydelige i bogen, og det blev behandlet med forståelse og respekt. Måden historien udviklede sig på var god; der var nok til at man var underholdt uden at give for meget væk. Der skulle blive omkring 4 bøger i serien, og jeg glæder mig meget til den næste!


Og det var altså alle bøger jeg fik læst i maj! En hel masse som du kan se, og jeg er sikker på, at det havde været mere underholdnene at se mig snakke om det istedet. Måske jeg laver en kort opsumering sammen med med min juni wrap-up, hvem ved? Tusind tak fordi du har læst helt hertil – jeg håber du har fundet nogle nye bøger til din TBR, og at du selvfølgelig har en fantastisk dag!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s