“Krigens Monstre” af Patrick Ness

Bagside tekst fra den første bog:

Prentisstown er ikke en by som alle andre. Her kan alle nemlig høre hinandens tanker i en overvældende og endeløs strøm af Støj.

En måned før den fødselsdag, der vil gøre Todd til en mand, opdager han sammen med sin hund, Manchee (hvis tanker, Todd også kan høre – om han vil det eller ej), et område med total stilhed. De opdager, at byen, hvor privatliv er umuligt, gemmer på en forfærdelig hemmelighed. En hemmelighed så grusom, at Todd og Manchee må flygte, hvis de vil gøre sig håb om at overleve.


ENDELIG er det sidste bind i ‘Chaos Walking’-serien ude! Jeg tror, vi er mange, der har ventet i spænding siden efteråret på at denne bog skulle udkomme – og nu er den her, og den er alt hvad vi havde håbet på! Hvis du ikke har læst bog 1 (‘Knivens Stemme’) eller bog 2 (‘Fjendens Ansigt’), så kan der dukke et par spoilers op fra de to bøger i denne anmeldelse 😉

chaoswalking_3.png

Det var så skønt endelig at være tilbage på New World sammen med de skønne karakterer, og denne gang er der kommet endnu en synsvinkel med: Spackel nr. 1017, som vi mødte ‘Fjendens Ansigt’. For at være ærlig, synes jeg ikke rigtig, at kapitlerne fortalt fra 1017’s synsvinkel var særlig spændende, og jeg synes heller ikke at de gav noget nyt til historien. De blev hurtigt meget gentagende, og da jeg var cirka halvvejs, havde jeg allermest lyst til bare at skippe dem helt. Hele 1017’s handlingsforløb interesserede mig ikke, og det var også dét, der stjal den sidste stjerne i min rating. Det var bare ikke lige så godt som resten af bogen, og da der var så meget af det, trækker det en del ned.

Dog er der selvfølgelig en hel masse, jeg stadig elskede ved bogen! Den var så tilfredsstillende på mange måder (også nogle jeg ikke vil komme ind på, pga. spoilers men side 470 HAD ME SCREAMING!!😍👏🏼), og jeg synes generelt, at det var en rigtig god afslutning på serien. Man startede serien ud med at være uvidende om fremtiden, og vi slutter på præcis samme måde i denne, og det kunne ikke være blevet gjort anderledes.

Det var fedt at se især Todd blive udsat for så meget i denne bog, og også hvordan han kom sig over tabet af Davy (rest in peace my sweet boi – jeg er stadig ikke kommet mig over det 😭). Det var interessant at se hvordan han håndterede tabet, og også hvordan han udviklede sig i takt med, at han kom tættere og tættere på Borgmesteren. Dog tror jeg nu alligevel, at Wilf er min yndlings karakter, haha! Han er så sød og elskværdig, og man kan ikke andet end holde af ham. Jeg har elsket hans rolle i disse bøger og synes virkelig, at han i denne bog fik den anderkendelse han fortjente. #TEAMWILF4EVER !!

Skrivestilen og måden historien er fortalt på er så unik, og det er noget af det, jeg elsker allermest ved serien. Måden Todd tænker på kommer til udtryk igennem skrivestilen, da der ofte er ord, der er stavet forkert. Det var noget som var meget dominerende i den første bog, men jeg synes ikke, der var ret meget af det i denne bog og det savnede jeg lidt. Det var ikke så konsekvent i denne bog, som det ellers plejer at være, da der ofte var lange ord, som var stavet korrekt, hvor andre små ord ikke var – og så var der også tilfælde hvor alt var korrekt. Jeg ved ikke om det har været meningen fra Ness’ side, for at vise hvor langt Todd er kommet, men jeg synes stadig at noget af charmen havde forladt denne bog, ved at skrivestilen var en smule anderledes end den ellers plejer.

Selvom ‘Chaos Walking’-bøgerne er meget skræmmende i deres størrelser, flyver man virkelig igennem dem! Der er så meget, jeg vil savne nu hvor serien er slut, men hvor har jeg nydt at læse dem! De er virkelig blevet nogle af mine yndlingsbøger, og serien generelt er også i min top 3. Nu kan jeg ikke andet end at se frem til filmen, der (forhåbentligt) udkommer næste år.


45443287. sy475
Titel: Krigens Monstre
Original titel: The Monsters of Men
Serie: Chaos Walking (nr. 3)
Forfatter: Patrick Ness
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelse: 30. april 2019
Antal sider: 616 (+ bonus novelle)
Antal stjerner: 4/5

*bogen var et anmelder eksemplar fra forlaget*

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s