“Prince Charming” af Rachel Hawkins

Mød Daisy Winters. Hun er en spøjs sekstenårig fra Florida med havfrue-rødt hår, et deltidsjob på i en slags Walmart, og en perfekt ældre søster, der næsten er forlovet med kronprinsen af Skotland. Daisy har intet ønske om at leve i rampelyset, men ubarmhjertig opmærksomhed fra bladene tvinger hende til at deltage i Ellie på den relativt islolerede slottet på den anden side at Atlanten

Mens den flotte unge fyr, Miles, bliver udnævnt til at undervise Daisy i at være kongelig, starter kronprinsens ustyrlige yngre bror, Seb, den ene skandale og efter den anden, og forsøger sit bedste for at hive Daisy med indover. Kronen – og den spændende Miles – skal forsøge at gøre Daisy til en dame. . . men Daisy må bare omskrive den kongelige regelbog, til en der passer til sig selv.

oversat fra den engelske bagsidetekst


Hvis du har set bare et par af mine videoer, vil du vide, at jeg er ret så stor fan af historier der involverer “royality” på den ene eller den anden måde. Hvad kan jeg sige? I’m a sucker for princes. Jeg elsker den atmosfære, der er i bøger som finder sted ved et hof, og det ekstravagante liv, de royale lever. Derfor måtte jeg tjekke ‘Prince Charming’ ud og selvom den ikke var som jeg forventede, var den klart stadig en virkelig god bog.

IMG_1934.JPG

Jeg startede bogen uden nogle forventninger, og uden rigtigt at vide, hvad den ville handle om. Jeg vidste bare at den ville finde sted i Skotland, og at der ville være skotske accenter (som jeg har et lidt love-hate-relationship med). Jeg lyttede til lydbogsversionen – som klart kan anbefales – og det var virkelig en hyggelig oplevelse. Jeg ved faktisk ikke om oplæseren er fra Skotland, men hun lavede faktisk en ret overbevisende accent, når hun skulle tale for de skotske karakterer. Hendes amerikanske var også on point, og hendes måde at læse op på, gav meget liv til alle karakterer, især vores hovedperson, Daisy.

Jeg synes Daisy var en rigtig god hovedperson, da hun – ligesom os læsere – ikke ved noget om livet hos de royale, og bliver smidt ind i en ny kultur end hvad hun er vandt til. Hun var en meget sjov karakter, og havde mange morsomme samtaler med de andre karakterer. Jeg kunne relatere til hende, fordi hun var meget almindelig og stod overfor hverdagsproblemer. Hendes love-interest var god, jeg shippede dem ret hårdt til sidst, og har måske fået en ny book-boyfriend. 💁🏽‍♀️

Dog synes jeg også, at der var for mange karakterer. Der blev introduceret 5-7 drenge på én gang, og mange af dem var ens. Jeg tror kun det var én af dem, som var blond, de andre var mørkhårede. Fordi deres roller var så små og de ikke bidrog med noget, fandt jeg aldrig rigtig ud af, hvem der var hvem, og de havde ikke særlig meget indflydelse på historien. De havde også alle sammen nogle absurde navne, som jeg heller aldrig rigtig fangede, fordi det gik så hurtigt, og de aldrig rigtig kom med i handlingen igen. Det var ret ærgerligt, og jeg tror det kunne have gavnet bogen, hvis der havde været færre mennesker.

IMG_1943.JPG

Der er utrolig meget drama og mange skandaler, som var meget sjove at følge med i -cause like: I love me some tea, Jenny. Jeg tabte underkæben et par gange i chok over diverse skandaler, og ting der blev sagt, og bogen fik mig flere gange til at skraldgrine. Især karakteren Seb var jeg meget stor fan af, og han havde også et par øjeblikke, hvor stjal mit hjerte.

Måden alle skandalerne blev afviklet på af kongefamiliens hof var meget troværdigt. Det var noget jeg kunne se ske i virkeligheden, og deres liv var også meget autentiske. Nu er jeg (desværre) ikke kongelig, så jeg kan ikke tale på deres vegne, men jeg synes man så en anden side af det kongelige liv. Det hele er ikke baller og tiaraer, og det kunne jeg ret godt lide, at vi også fik at se.

Sammen med de for mange karakterer, så var accenterne som karakterene havde, også med til, at bogen ikke får 5 stjerner. Jeg synes i starten, at accenterne var alt for overdrevne og de var virkelig irriterende, da de var så over-done. Jo længere jeg kom, jo mindre lagde jeg mærke til det, men der var stadig tidspunkter, hvor det lige var en tand for meget, og derfor trækker det den ned. Dog er jeg sikker på, at hvis jeg havde læst den selv, at jeg ville have givet den 5/5. Så hvis jeg en dag genlæser den, får den det helt sikkert!

Bogen kan især anbefales til fans af ‘The Selection’, ‘To all the boys I’ve loved before’ og ‘Geekerella’!


43355180
Titel: Prince Charming (org. udgivet som “Royals”)
Serie: Royals
Forfatter: Rachel Hawkins
Forlag: Penguin
Udgivelsesår: 2018
Antal sider: 320
Antal stjerner: 4/5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s