“I was born for this” af Alice Oseman

For Angel Rahimi handler livet kun om én ting: The Ark – en pop-rock-trio af teenage drenge, der i øjeblikket tager verden med storm. At være en del af The Arks fandom har givet hende alt – hendes venskaber, hendes drømme, hendes sted i verden.

Jimmy Kaga-Ricci skylder også The Ark alt. Han er deres frontman – og at spille i et band er alt, hvad han nogensinde har drømt om at gøre. Det er bare en skam, at alt i hans liv, for nylig ser ud til at være blevet en smule som et mareridt.

Fordi det er problemet med at drømme – til sidst kommer det uundgåelig virkelige liv med et wake-up call. Og når Angel og Jimmy uventet presses sammen, vil de opdage, hvor underligt og overraskende at gøre op med virkeligheden kan være.

*oversat fra den engelske bagside tekst*


Dette er den seneste udgivelse fra Alice Oseman (med undtagelse af hendes webcomic, ‘Heartstopper‘), og også den eneste af hendes bøger, jeg manglede at læse. Og selvom den ikke har taget pladsen som nr. 1 blandt hendes bøger, var det stadig en vildt god læseoplevelse!

IMG_3028.jpeg

I bogen følger vi den muslimske pige, Angel, der er en dedikeret fan af det fiktionelle band “The Ark”. Vi følger også den transseksuelle dreng, Jimmy, der er forsanger i The Ark, og som kæmper med angst, der ofte leder til paniske anfald. Vi skifter imellem de to personers synsvinkler og ser to forskellige sider af bandet: fanen og sangeren. Det er en meget interessant kontrast, da oplevelserne selvfølgelig er forskellige fra de to personer, men også fordi deres personligheder er så forskellige. Angel er meget udadvendt og venlig, hvor Jimmy er mere isoleret og afhængig af andre.

Jeg elsker hvordan Oseman ofte vælger at lade hendes forhold i sine bøger være platoniske venskaber i stedet for romantiske. Der er så mange romantiske bøger derude, og dette er et friskt pust til den proppede contemporary-genre. Også måden bogen diskuterer termet “kærlighed”, og det her med at elske nogen, man egentlig aldrig har mødt, var meget interessant. For er det den samme kærlighed, som vi føler overfor dem vi kender og holder af? Eller er den mere fabrikeret og skabt ud af en idé om, hvem dette menneske er? Det giver god mening af gøre det på denne måde, da bogen også behandler temaet om fandoms. Meget af det, der blev sagt i bogen – især af Angel – mindede mig om One Direction og den fandom, der var om dem. Det var meget sjovt at huske tilbage og genkende sig selv i Angel og hendes følelser.

fullsizeoutput_f84.jpeg

Jeg var ret vild med den første halvdel af bogen, og som jeg har oplevet før, var den anden del af bogen, der ikke fungerede nær så godt. Det, der trækker bogen ned for mig i denne omgang var, at den var ret urealistisk. Det her med at hun rent faktisk møder sit idol, og får lov til at tilbringe tid med ham, gjorde, at det føltes lidt mere som en fanfiction end en egentlig bog. Det hele faldt lidt til jorden, og jeg er sikker på, at en lige så god historie kunne have kommet ud af det hele, hvis Angel ikke havde mødt Jimmy.

Igen er repræsentationen on point, og jeg elsker hvordan vi ser en transseksuel efter deres overgangsforløb er slut. Der er så mange bøger derude, der fortæller historier om folk, der er i tvivl om det er transseksuelle eller nogle der gennemgår et overgangsforløb. Disse bøger selvfølgelig også vigtige, don’t get me wrong, men jeg synes det var fedt at læse om en, der endelig er tilpas i sit eget skind, og som ikke lader deres seksualitet eller køn definere dem – noget som Oseman bringer ind i sine bøger gang på gang, og gør til perfektion.

Der var meget at elske i denne bog, men også en smule, der trak den ned og derfor ender den på 4 ud af 5 stjerner fra mig. Alice Oseman er virkelig blevet én af mine nye yndlingsforfattere og jeg kan slet ikke tro, at jeg skal møde hende i denne uge (!!!!). Jeg glæder mig utrolig meget til at se hvad hendes næste bog kommer til at indebære, men allerede nu ser jeg meget frem til at læse den!


34325090. sy475

 

Titel: I was born for this
Forfatter: Alice Oseman
Forlag: HarperCollins Teen
TW: panic attacks, anxiety
Sprog: engelsk
Antal sider: 394
Antal stjerner: 4/5

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s