“Den Besatte Konge” af Leigh Bardugo

Nikolai Lantsov er en hemmelighedsfuld prins. Ingen kender til de rædsler, han gennemgik under borgerkrigen i hans land, og han har ingen planer om at afsløre dem for nogen. Hans land er truet af fjender udefra, og Nikolai er tvunget til at søge nye alliancer, da en voksende trussel mod den svækkede grishahær nærmer sig.   

Men Nikolai selv kæmper også med en mørk magi, der spreder sig i ham dag for dag, og som truer med at tilintetgøre alt det, han har kæmpet for. I et forsøg på at bekæmpe sine indre dæmoner, rejser Nikolai til de steder i Ravka, hvor den stærkeste magi har overlevet. 

Han vil ofre alt for at redde sit land og sig selv. Men nogle hemmeligheder bør forblive hemmelige, og nogle sår kan aldrig heles.

*spoilers for Six of Crows og Grisha-triologien*


Nikolai Lantsov er alt. Han er the bae of the year!  Han er sjov, sarkastisk og selvfølgelig super flot. Hvad mere kan man bede om? 😍 Så da det blev annonceret at der ville komme ikke bare én men TO bøger fra hans synsvinkel?? B*tch I was screaming! Og nu hvor jeg har læst den første bog, er jeg mere end klar på den næste! Dog var vejen hen til slutningen en smule ujævn. Let me explain:

Nikolai er altid skøn. Han var fantastisk i Grisha-triologien, han bar stort set hele serien på sine skuldre tilsidst, og jeg har altid set ham som den bedste karakter i hele Grisha-verset. Så en bog for sig selv burde have været en klar vinder, men alligevel sidder jeg med en følelse af at noget burde være gjort anderledes.

I bogen følger vi tre karakterer; Kong Nikolai (obviously 💁🏼‍♀️), Zoya Nazyalensky (som vi også kender fra ‘Grisha’-bøgerne) og Nina Zenik (fra ‘Kragens Kald’). Selvom jeg virkelig godt kan lide dem alle tre, var der bare noget over Ninas kapitler, der ikke gav mening for mig. Mange siger det føltes som om, at Bardugo har taget det, der fungerede i ‘Grisha’-bøgerne og har blandet det med ‘Kragens Kald’-bøgerne, for at få den perfekte bog, men det er som om hun er gået et skridt for langt. Der er for meget i denne bog. Der sker mange ting på samme tid, og for mig var det Ninas kapitler, der trak bogen ned. Jeg elsker Nina, I really do, men hun virkede så malplaceret i denne bog, og jeg havde hellere set, at hendes historie udfoldede sig i en stand-alone bog eller bare en novelle. Det hun gjorde i Fjerda havde intet med Nikolai og Zoyas storyline at gøre, andet end at hun var blevet sendt derop af Nikolai. Derfor var der ikke det samme overlap af synsvinkler som vi så i ‘Kragens Kald’, og heller ikke samme dynamik imellem karaktererne (selvom der var massere af kemi et andet sted 😏). Jeg var også mere interesseret i Nikolais historie, og synes det kunne have fungeret bedre, hvis karakteren Isaac (som vi bliver introduceret for senere i bogen) havde været der fra start, så vi havde haft “den besatte”, “den der kender til den besattes hemmelighed”, og “den der ikke ved noget”, hvor sidstnævnte havde været Isaac. Det ville have skabt en bedre dynamik, og gjort bogen mere interessant, ifølge mig.

Bogen er delt ind i to dele, og jeg kedede mig virkelig i hele den første del. Jeg synes den var virkelig langtrukken, og synes ikke der skete så meget. Der var meget fokus på karaktererne, hvilket jeg ikke plejer at have noget imod, men jeg havde svært ved at finde tilbage til de følelser jeg tidligere havde for dem. Der skete ikke nok til at jeg var interesseret, og havde allermest lyst til at DNF’e bogen. MEN! Så kom del to, og WAUW! Jeg var blown-away! Jeg elskede hele del to; der var mere action, der var mere på spil for karaktererne og slutningen var fantastisk! På grund af det, har jeg haft svært ved at give den en rating. Første del var til 2-stjerner, mens resten var til 5. På den ene side kunne jeg virkelig godt lide, på den anden side, er jeg utilfreds. Jeg havde høje forventninger til bogen, der skulle følge min yndlingskarakter of all time, og i sidste ende, levede den bare ikke op til forventningerne eller potentialet som den havde.

Jeg synes bogen er det værd. Selvom den måske ikke var som jeg forventede, havde den stadig en hel masse at byde på, og jeg er sikker på, at to’eren nok skal levere!


Billedresultat for den besatte konge

Titel: Den Besatte Konge
Original titel: King of Scars
Forfatter: Leigh Bardugo
Forlag: Carlsenpuls
Udgivelse: 26. september 2019
Antal sider: 450
Antal stjerner: 3,5/5

*bogen blev tilsendt som et anmeldereksemplar fra forlaget*

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s