“American Royals” af Katharine McGee

I 250 år har Washington-familien siddet på den amerikanske trone, lige siden folket gjorde General George Washington til deres konge. Men de er ikke som andre royale familier. De er amerikanere.

Kronprinsesse Beatrice er den perfekte tronfølger. Hun er ærbar, sød og smuk, og hun ved, at tronen altid kommer i første række. Hendes lillesøster, prinsesse Samantha, er den royale rebel, som altid bryder reglerne. Og så er der prins Jefferson, Samanthas tvillingebror. Hvis han var blevet født en generation tidligere, ville han have været direkte arving til tronen. Befolkningen forguder den flotte prins – og to unge kvinder vil gøre hvad som helst for at vinde hans kærlighed.


‘American royals’ er overordnet set (og på den bedst mulige måde!) en ‘Gossip Girl’ møder ‘The Selection’-historie. Ja, den her bog er min identitet samlet i én historie: I like me some tea and I love royalty. Hvad kan jeg sige? Jeg er en simpel type. 💁🏼‍♀️ Så hvis du kan lide den ene, den anden eller dem begge, så er du garanteret til at få serveret den bedste omgang underholdning, som ikke engang ægte reality-tv kan give dig. For på en måde er den her bog meget ligesom at se en hel sæson af et reality show på én gang, for WAUW hvor er der meget drama og intriger i denne bog. 

I bogen fulgte vi som sagt fire hovedkarakterer: Beatrice, Samantha, Daphne og Nina. De var alle indbefattet af ordet kliché. Det hele føltes meget som en tv-serie fra 00’erne, hvor vi dengang, såvel som i denne bog, havde “den pligtopfyldende,” “rebellen”, “naboens pige” og “den jaloux ex”. Og jeg bruger ordet “kliché” som en positiv ting: Jeg havde intet imod imod det. Det gjorde det hele meget nemmere og hurtigere at sætte sig ind i, og det tog ikke lang tid før jeg forstod hvor historien var på vej hen. Selvom der var fire piger, og der var mange tråde at holde styr på, synes jeg, at det blev gjort på en god og forståelig måde. Måden pigerne udviklede sig på var meget forskellige fra hinanden. En udviklede sig meget, andre stod stille, mens en gik den modsatte vej. Det var meget fedt, at de alle var så forskellige, og det bliver spændende at se hvor de ender henne i fremtidige bøger. Jeg havde ikke rigtig en yndlingsperson af de fire piger, da det skiftede meget igennem bogen alt efter hvor karakteren var i deres liv. Af side-karakterer var jeg meget vild med fyren Teddy. Han var virkelig cute og klart en værdig bae. 

Så, Josefine, det her var vel en 5/5 så? Du virker til at være helt vild med den her bog. Den er jo DIG!!

Men ak, der var et stort problem, som trak bogen ned for mig… og det var dens længde. 

Den var aaaalt for langt, og der skete alt for mange ting. Efter min mening kunne bog ét sagtens have været to bøger, hvor nogle af de sideplots vi bliver introduceret til i starten, var dybere og mere omfattende, og så gemme resten til senere bøger. I og med, at der skete så meget i denne bog, så skulle man tro at den ville være fast-paced, og jeg ville flyve igennem den. But no. Måden den er skrevet på fik det til at føles en smule tung. Der stod rigtig meget på siderne, og jeg blev hurtigt umotiveret til at læse den. Ofte så vi den samme scene fra flere forskellige vinkler, og med bogens længde blev det bare hurtigt meget gentagne og en anelse kedeligt. Jeg var egentlig ret vild med de forskellige synsvinkler, da alle piger bidrog med noget forskelligt, men da de var så kliché som de var, blev historien hurtigt meget forudsigelig, hvilket ødelagde spændingen bag de valg de traf. 

Jeg har meget svært ved at give denne bog en rating. På mange måder er det en to stjernet, fordi jeg virkelig skulle slæbe mig igennem den, og fordi den var så forudsigelig og kliché som den var. Det var rigtig ærgerligt, men på en eller anden måde lover den heller ikke mere end den leverer, så på den måde er det jo et godt produkt. Vi fik det, vi blev lovet. Vi fik drama og intriger, og den royale var on point. Jeg var underholdt mens jeg læste, men ofte skulle jeg tvinge mig selv igennem den. Der er plusser og minusser, så derfor ender jeg på en 3.5/5, som en god middle-ground. Den er i den gode ende af tre stjerner, deraf den sidste halve stjerne, og jeg glæder mig til at læse fortsættelsen.Titel: American Royals
Original titel: American Royals
Forfatter: Katharine McGee
Udgivelse: 14. november 2019
Forlag: Carlsen Puls
Antal sider: 440
Antal stjerner: 3,5/5

*bogen var et anmelder eksemplar fra forlaget*

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s