“Fangirl” af Rainbow Rowell

Titel: Fangirl
Originaltitel: Fangirl
Forfatter: Rainbow Rowell
Serie: Stand alone (på en måde…)
Forlag: Gyldendal
Sprog: Dansk (org. engelsk)
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 472
Antal stjerner: 4/5

Dette var et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget

DSC_0016.JPG

Cath og Wren er tvillinger og har altid holdt sammen, men da de tager på college begynder Wren at tage mere afstand til Cath. De har lige siden de var små været kæmpe fans af bogserien “Simon Snow”, som de begyndte at skrive fanfiktion da de blev ældre. Det har Wren dog overladt helt til Cath, der er forfatter til kæmpesuccesen “Carry On”. På college er Cath meget alene og kæmper med at finde sig tilrette, og blandet med bekymringen om deres mentalt syge far, finder Cath kun tryghed i Simons verden. Men er der plads til Simon i hendes nye college liv?

Jeg havde store forventninger, da jeg har haft den her bog på min TBR i så lang tid. Og jeg må sige at det var blandede følelser jeg sad tilbage med, da jeg havde læst den sidste side. Sådan generelt var jeg virkelig vild med starten og midten, men de sidste 150 læste jeg med lidt blandede følelser. Først og fremmest er jeg smule ked af den fyr hun – Cath – endte op med at være sammen med. For mig, tror jeg det havde været federe hvis hun var gået ud af bogen som single og så troede jeg heller ikke rigtig på deres kærlighed. Den virkede ikke så dyb, ikke fra hendes side i hvert fald. Og jeg ved godt det er meningen hun skal være sådan helt akavet og tilbageholdende, men ah… der var nogle passager hvor jeg var sådan helt “please don’t”. Jeg så heller ikke behovet for at hun skulle have en kæreste. Hun klarede sig fint uden, for hun er en meget stærk karakter.

Jeg kunne se rigtig meget af Cath i mig selv, da jeg også selv skriver fanfiktion og det var også en af grundene til jeg gerne ville læse bogen, da en stor del af mit liv har været fanfiktion, og det at gå så meget op i en bestemt person og deres liv. JEg synes det blev portrætteret super godt og der var mange steder hvor jeg kunne nikke genkendende til det Cath oplevede eller overvejede. Rainbow Rowell havde sat sig meget ind i det og det synes jeg var mega fedt, da det spiller en meget stor rolle i bogen og ikke bare bliver nævnt her og der, at hun skriver, men at vi får lov at læse det hun har skrevet, både i form af de uddrag der i bogen, men også bare det, at der nu er udgivet bogen “Carry On” som er Caths bog (i princippet).

Jeg tror Levi – hendes roommates kæreste – var min yndlingskarakter. Han var et meget friskt pust til historien og man kunne altid regne med en vittig kommentar fra ham, som gav rigtig meget til bogen. Der var steder hvor jeg selv sad og grinede eller smilede over hans opførsel.

Skrivestilen var meget flydende og passede godt til dens YA-publikum. Jeg mødte også Rainbow Rowell på Herlufsholm Bogmesse i år og hun er så skøn en kvinde. Utrolig humoristik, vildt sød og meget karismatisk og passioneret. Hun fortalte om alle de projekter hun havde gang i og også om hendes udgivne værker med så meget passion at man bare havde lyst til at gå ud og købe hendes bøger og læse dem med det samme. Hun bragte historierne til live bare lige ved kort at fortælle om dem og deres plot og karakterer. Utrolig fedt at opleve og efter at have mødt hende og læst Fangirl kan jeg ikke vente med at komme i gang med “Carry On”.

 

Skrevet af Josefine

Tusind tak til Gyldendal UNG for at have tilsendt mig bogen! Klart en ny yndlingsbog

Mere om bogen
Køb den her: http://www.gyldendal.dk/produkter/rainbow-rowell/fangirl
Læs mere: https://weloveya.dk/titel/fangirl/
Se min video anmeldelse: https://www.youtube.com/watch?v=8EcarZTqrIs

Find Gyldendal · UNG
Instagram: https://www.instagram.com/gyldendalung/?hl=da
Facebook: https://www.facebook.com/gyldendalung
Hjemmeside: https://weloveya.dk/

 

Reklamer

Forskellige noveller af Gazelle Buchholtz

Forfatter: Gazelle Buchholtz
Forlag: Tell me a story, Toru
Sprog: Dansk
Udgivelsesår: 2017

*Dette indlæg er lavet i samarbejde med websitet Tell me a story, Toru. Læs mere om websitet nederst i indlægget*

Tudseføde

En gruppe venner er på ferie på den anden side af jorden – mit gæt er Afrika – og her har vores hovedperson en underlig drøm om en meget stor tudse, der bærer på alle hendes problemer og bekymringer. Hvis man inddrager novellens titel, kunne denne tudse være et slags symbol på hvordan vi bliver ædt op af vores bekymringer, selv når vi egentlig har fri.

Jeg har selv en skræk for tudser og frøer, og jeg fik det sådan helt dårligt da jeg læste om denne store tudse, på grund af Gazelles livagtige beskrivelse af den, hvilket jeg synes var meget fascinerende, da der med novellens korte længde ikke er mange dybe beskrivelser. Jeg lyttede til den som lydfil først og krympede mig helt da tudsen slikker hende. *gys* godt det bare var en historie 😉

 

Bjerget i kroppen

Fortælleren – en kvinde – og hendes veninde, Mie, sidder en dag og snakker, da kvinden siger at hun føler sig tung. Følelsen kom første gang da hun var til yoga og stillede sig i ‘bjergets stilling’, som fik hende til at tænke på en ferie til de franske alper. Lige siden er et bjerg fra hendes indre begyndt at vokse på hendes krop.

En meget befriende historie, der virkelig handler om at komme i kontakt med moder jord, men også sit indre. At give slip en gang imellem, men ikke så meget at du forsvinder helt væk fra virkeligheden.

 

Grisebasser

En person handler ind i en slagter. Hun skal have koteletter, men da hun rækker ud efter en pakke, bider grisen på emballagen ud efter hende. Ingen andre virker til at bemærke det, og hun køber dem trods forskrækkelsen. Da hun så skal lave aftensmad er der mere til koteletterne end som så…

Denne novelle synes jeg var meget morsom, og en smule underlig – men på den gode måde. Det er jo ikke altid man tager alle forvarslerne til sig, og derfor ender man ud i en uheldig situation.

 

Kronhjortens endelige brøl

En mand er ude og jage, men den hjort han har udset sig løber væk. Han ser dog senere en lidt yngre hjort, som ikke er lige så godt et bytte som den tidligere, da denne har et mindre gevir. Han skyder den alligevel, og først bagefter tænker han over, hvad han egentlig vil med den? Han kan jo ikke bruge den til noget, for dette bytte er ikke lige så flot, som det andet ville have være. Med ærgrelse i kroppen trasker han hjemad på ujævne jordknolde igennem et sumpet område. Han træder forkert og falder og slår sig med et højt skrig.

Denne historie er fuld med karma referencer føler jeg. Især det her med at tage et uskyldigt liv uden en egentlig grund, derfor straffes jægeren på en lignende måde. Meget stærkt budskab.


Gazelle Buchholtz er virkelig en unik forfatter, der kan finde på de mest finurlige tekster. Hendes skrivestil er meget fængende og man har derfor lyst til at læse mere. Med de korte historier er der utrolig meget variation i det man læser fra hende, og man ved aldrig hvad man går ind til når man starter en ny historie, hvilket jeg synes var utrolig fedt. Jeg oplevede at igennem alle Gazelle Buchholtz’ noveller, at der optræder en del symboler og metaforer, men det var dog ikke alle jeg kunne tyde. Dem hvor jeg kunne, synes jeg var meget stærke og nogle man kunne sætte sig ind i.

Tusind tak til Tell me a story, Toru for at have stillet novellerne og lydbøgerne til rådighed, det var en super speciel oplevelse at få lov til at blive overrasket af Gazelles forunderlige historier.

 

Om Tell me a story, Toru:
Noveller og digte udgivet hos Tell me a story, Toru er små kunstværker med forfatteren som eneste korrektør. Værkerne er formidlet på både skrift og lyd. Tekster er tæt på det originale manuskript for at skabe en tættere kontakt mellem forfatter og læser, mens lydbøger giver mulighed for at høre en oplæsning af værket med lyden af forfatterens egen stemme. Læseren er med til at støtte forfatterens arbejde med den høje royalty som Tell me a story, Toru kan tilbyde forfatteren grundet det digitale medie.

Tjek websitet ud her: https://www.tellmeastorytoru.dk/
Læs nogle af Gazelle Buchholtz’ noveller her: https://www.tellmeastorytoru.dk/noveller?tag=Gazelle%20Buchholtz

Skrevet af Josefine

 

“Efter dig” af Jojo Moyes

Titel: Efter dig
Originaltitel: After you
Forfatter: Jojo Moyes
Forlag: Cicero
Serie: Mig før dig
Sprog: Dansk (org. Engelsk)
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 399
Antal stjerner: 4.5/5

OBS – hvis du ikke har læst “Mig før dig” (den første bog) vil anmeldelsen indeholde spoilers!

Lou synes ikke det er nemt at komme videre med sit liv. Wills død præger stadig hendes hverdag, hun er ensom og hun kan slet ikke finde sin plads i verden, selvom hun virkelig prøver. Men pludselig en aften ringer det på døren, og så begynder det hele måske at give mere mening igen?


IMG_0841

Efter at have læst ‘Mig før dig’ sidste år, var jeg helt overbevidst om,  at historien simpelthen ikke kunne fortsætte! Det har forfatteren jo så ment siden, at hun har lavet en efterfølger. Men den skulle jeg ihvertfald ikke læse.
Der gik så et år, jeg vadede lidt rundt i Føtex og fandt altså bog 2 til kun 99 kr. Og jeg startede med at læse lidt i den hurtigt for at se hvad det var for noget. Det ene kapitel tog det andet, og den endte altså med at blive en stor positiv overraskelse for mig!

Grunden til det er nok først og fremmest vores kære hovedperson: Louisa Clark. Jeg har været fan af hende lige siden første linje i den første bog – hun er bare så sprudlende og særlig og det gik op for mig hvor meget jeg savnede tja… hende! I har vel nok haft følelsen af at en karakter virker så levende, så man lidt tror at de findes? Jep, det er altså sådan jeg havde det lidt med hende.
Jeg fandt det nemlig meget interessant, at læse hvordan hun kommer videre efter det, der er sket.

Det er måske også det eneste denne bogen handler om: Louisas kamp for at komme videre. Og efter at have været en tur på Goodreads – fandt jeg ud, at det er langt fra alle, der synes, at det er indholdsmæssigt nok. Hvilket – når jeg kigger tilbage på bogen godt kan følge tankegangen i.
Den er nemlig en del anderledes end den første bog – og fokusset er på andre punkter. Men alle kan på en eller anden måde sætte sig ind i Lous sted. Så på den måde virker det lidt som en guide til hvordan man giver slip, bliver gladere og kommer videre.
Jojo lægger nemlig meget fokus på det “spontane.” At det, der lige pludselig banker på døren, den nye mulighed kan være din store chance – det der kan gøre dig glad igen. Louisa vil nemlig ikke give efter for noget nyt. Men hun begynder i samarbejde med de andre karakterer, at åbne op og se anderledes på tingene.

IMG_0843

Bogen er ligesom sin foregænger krydret med charme fra start til slut. Her er f.eks værd at nævne den sorggruppe Louisa begynder at gå i (Kom-videre-gruppen) hvor alle er sådan nogle skæve typer, samt de tilbagevendende karakterer som Lous hylemorsomme familie, der gør at de triste omstændighedder, giver en et smil på læben.
For det er det Jojo kan – pifte det hele op så det virker levende og knap så deprimerende. Uden alt hendes magi ville denne bog dø og falde fuldstændig til jorden. Det ville være alt for almindeligt, sørgeligt og kedeligt at læse.
Selvfølgelig er denne bog også sørgelig – dog ikke helt så meget som den første bog. Den her er mere smuk-sørgelig, eller morale-sørgelig. Du skal leve i nuet!!!

Så lige nu tænker du sikkert: “Skal jeg læse ‘Efter dig’ hvis jeg elskede ‘Mig før dig’?”
Det er faktisk svært at svare på. Måske kan du slet ikke se historien fortsætte? Men tænk på dette: det kunne jeg heller ikke, men jeg endte ud med at kunne lide den ligeså meget som den første!

Og én ting er sikkert – jeg skal læse mere Jojo Moyes!

Skrevet af Kristine

 

 

“Kunsten at være normal” af Lisa Williamson

Titel: Kunsten at være normal
Originaltitel: The art of being normal
Forfatter: Lisa Williamson
Serie: Stand alone
Forlag: Politikens Forlag
Sprog: Dansk (org. engelsk)
Udgivelsesår: 9. august 2017
Antal sider: 405
Antal stjerner: 1,5/5

Denne bog var et anmeldereksemplar fra forlaget

fullsizeoutput_432
F*ck genderroles – be who you want to be!

David Piper har altid stået udenfor. Hans forældre tror, han er bøsse. I skolen synes klassens konger, at han er en freak. Kun hans to bedste venner kender sandheden: David er i virkeligheden en pige.

På første skoledag på Leo Dentons nye skole har han et eneste mål: at være usynlig. Og at tiltrække sig klassens smukkeste piges opmærksomhed var helt klart ikke en del af planen. Da Leo tager Davids parti i en slåskamp, opstår et overraskende venskab, men der venter en masse rod lige om hjørnet – for på Eden Park School forbliver hemmeligheder ikke hemmelige ret længe.

Kunsten at være normal undersøger i en let, sjov og fordomsfri tone, hvad det vil sige at være en transkønnet teenager i en verden, hvor mange kæmper for at passe ind så godt som muligt.

Bogen udgives i Danmark samtidig med Copenhagen Pride i august. I forbindelse med udgivelsen samarbejder Politikens Forlag med Amnesty International om at gøre opmærksom på emnet.


Jeg er trist. Meget trist… For jeg har lige færdiglæst denne bog, men ikke på den gode måde at jeg trist. *suk* jeg ved slet ikke, hvor jeg skal begynde henne, men det er vel bare lige på og hårdt: jeg kunne virkelig ikke lide den bog, og det er så træls, for det er så vigtigt, at der er bøger derude, der omhandler emner som dette, men jeg følte virkelig ikke, det blev udført ordentlig 😦

DISCLAIMER: Jeg er ikke transkønnet og kan derfor ikke tale på deres vegne omkring hvordan det er/ikke er at være dem. Dette er bare mine tanker og meninger omkring bogen og emnet, og jeg vil gerne pointere, at jeg intet har imod folk, der er transkønnede eller del af LGBT+ community – er selv en LGBT+ støtter! #lovewins

David Piper vil gerne være en pige. Det er det første side fortæller os, og allerede her har jeg et problem. At være transkønnet handler ikke om, at man gerne vil være det andet køn, man er det allerede. Man er bare blevet født i den forkerte krop.

Da jeg var otte år gammel, fik vi en dag at vide i klassen, at vi skulle skrive hvad vi gerne ville være, når vi blev store. […] Det her er hvad jeg skrev: Jeg vil være en pige. (Kunsten at være normal, side 7)

Jeg følte ikke bogen fangede hvordan, det er at være transgender, ellers må det være meget smertefuldt med så meget had og mobning, som karaktererne møder. Det virkede ikke som om, der var én eneste god ting ved at være transgender, hvilket der – i virkelighedens verden – er. Måske er det bare pga. situation karaktererne er og lever i, men for mig, virkede det ikke realistisk.

Den mobning der optræder i bogen er også meget rodet for mig. Den er der bare på en måde, som om at det er helt naturligt at trans mennesker bliver mobbet. Der var ingen der rigtig bakkede David op udover hendes venner – alle andre mobbede bare.

Jeg mistede især meget for bogen da jeg læste nogle reviews af den på goodreads. Jeg kiggede både på de positive og de negative, og noget jeg synes er meget iøjnefaldende er hvordan de fleste negative reviews er fra transkønnede mennesker.

“As a trans person, I felt uncomfortable reading this. […] To me, it wasn’t an accurate representation of what it is like to be trans.” Neo, Goodreads bruger – 1/5 stjerner.

“The fact that nowhere that I can remember in the book, were feminine pronouns used for David. Not even her best friends or the only other trans person in the book use she/her pronounce to refer to her.” Jay, Goodreads bruger – 1/5 stjerner.

Jeg er især enig i det, de siger omkring brugen af han/hun i bogen. Meget få feminine personlige pronominer bliver brugt omkring David, men det er mod slutningen af bogen, efter hun har fundet sin identitet som pige. Der står også på bagsideteksten at efter Leo tager Davids parti i en slåskamp, bliver de venner. Det sker ikke. Deres såkaldte ‘venskab’ eksisterer ikke før de sidste 50 sider af bogen. Leo er faktisk bare irriteret på David igennem det meste af bogen, mens David måske bare er en smule for påtrængende.

Alle karaktererne virkede faktisk meget flade, da vi ikke rigtig fik så meget information omkring dem – ikke så meget som man ville have brug for, for at kende en person. Jeg kan personligt godt lide, at der er så mange detaljer omkring personligheden eller udseendet, sådan jeg kan se dem som rigtige personer. Men ved denne bog oplevede jeg tit at jeg så karaktererne for mig som en dreng og en pige, der bare havde klædt sig ud som det modsatte køn, som i en skolekomedie eller sådan noget, og det er jeg ret sikker på slet ikke var meningen. Jeg kan ikke huske hverken hår, hud eller øjenfarve på nogle karakterer, eller hvor høje, lave, tykke eller tynde de er. Simple facts gik lidt til grunde da de ikke blev beskrevet nok – udover det med at David er høj… det hører vi ret så tit.

Jeg synes også at taget i betragtning, det er en bog skrevet til transkønnede, at det er ret så få transkønnedem der rent faktisk optræder i bogen. Der manglede noget repræsentation og dette er også noget andre læsere oplevede:

“there are a few issues […] one of them was that I don’t feel like was written wil transgender people in mind as part of the key audience, unless they’re teenagers still trying to figure out even the most basic things. But at the same time, it’s a bit of a narrow representation of transgender people.” Goodreads bruger – 3/5 stjerner.

Igennem bogen fandt jeg også en del taste/stavefejl, steder hvor to kommaer stod efter hinanden, eller der manglede et stort bogstav. Også steder hvor der stod et punktum midt i en sætning, hvorefter sætningen så ville fortsætte på den anden side af punktummet. Det er klart, at der kan være en svipser en gang imellem, men dette var mere end et par gange, og det fik bare bogen til at virke sjusket og en smule halvfærdig og dette tog også en del på læseoplevelsen, da jeg tog mig selv i at blive irriteret hver gang jeg fandt en fejl.

Noget mere basalt var, at jeg følte at bogen var pænt langtrukken. Jeg mistede virkelig motivationen for at læse den færdig ofte, og havde flere gange lyst til at give op. Der var bare ikke noget, der fangede mig. Men jeg sad hele tiden og håbede på, at der ville komme noget der løftede historien og gav den mere liv, men det gjorde der ikke rigtigt.

Jeg synes det er enormt ærgerligt hvordan denne bog endte ud med at være, da jeg havde så høje forventninger til den, første gang jeg hørte om den. Jeg har læst et par bøger om LGBT+ her på det sidste, og jeg ved ikke om det er fordi, jeg kommer til at sammenligne den med dem, eller om det er fordi jeg bare har fået nok af realisme for tiden (4 måneder kun med contemporary påvirker virkelig en har jeg fundet ud af…) ved jeg ikke, men lige meget hvad, så var dette ikke en bog for mig.

Mange tak til Politikens forlag for at have tilsendt mig denne bog!

Følg Politikens Forlag
Instagram: https://www.instagram.com/politikensforlag/?hl=da
Facebook: https://www.facebook.com/politikensforlag/?fref=ts
Hjemmeside: https://www.politikensforlag.dk/

Køb bogen her: https://www.saxo.com/dk/kunsten-at-vaere-normal_lisa-williamson_haeftet_9788740034110

 

Skrevet af Josefine

 

“Er du okay, Fie?” af Anika Eibe

Titel: Er du okay, Fie?
Forfatter: Anika Eibe
Serie: Er du okay – serien
Forlag: Tellerup
Sprog: Dansk
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 178
Antal stjerner: 3/5

Jeg ved godt hvordan folk opfatter mig.

Jeg ved godt de tror de ved alt om mig.

Alene på grund af mit udseende.

Men ved I hvad … det gør de ikke.

Fie har det hele.

Hun er smuk, dygtig i skolen,

og drengene er vilde med hende.

Udadtil er hendes liv fantastisk.

Men ikke alt er så perfekt som det ser ud.


Anikas “Er du okay, (navn) ?” serie er udkommet med tredje bog her for nyligt – hvilket betyder, at den fortsat er overalt på bogblogs. De tre bøger kan læses uafhængigt af hinanden – og jeg startede altså ud med at læse bog nr. 2 omkring Fie.

Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg er helt vild med realistiske ungdomsbøger, der viser ungdommen som den er på de aller dårligste dage. Det er ihvertfald noget man også kan kalde denne bog – der viser den benhårde virkelighed bag Fies perfekte facade i skolen. Uden filter. Der bliver beskrevet helt ned til mindste deltaje hvordan Fie skærer i sig selv – hvordan blodet pibler frem osv. Så selv jeg (som ikke er særlig sart) på nogle tidspunkter havde svært ved at læse videre. Men det er jo også bare sådan det skal være! Vi skal ikke skærmes for virkeligheden, hvilket jeg synes er helt fantastisk.

Bogen kommer helt under huden på Fie og beskriver hvordan at et liv som “den perfekte datter” og “den populære og smukke pige i skolen” har gjort det okay at straffe sig selv – ja, det bliver hun jo nødt til når hun gør noget forkert!

For det er nemlig meget det bogen handler om: cutting! Hvilket først først for nyligt er dukket op i YA-genren. Men det er godt for det er et virkeligt vigtigt emne, og mere end nogensinde, nu hvor vi har de sociale medier!

Bogen gør nemlig sådan at man forstår Fie og hendes valg. Vi møder hendes hæslige familie, alle fordommene i skolen osv. og Fie ville for alt i verden ikke have alt det omkring sig. Men det har hun, og hun føler, at hun bliver nødt til at gøre et eller andet ved det – på egen krop. På den måde får vi en forståelse for,  at cutting ikke bare er noget man gør – den er et resultat af alt omkring en.

Dog gik jeg ind til bogen og troede at det var en helt vildt fantastisk læseoplevelse. Jeg blev nemlig lidt skuffet: MEGET nemt sprog og ikke den vilde handling – der lidt gav en fornemmelse af at, det ikke var noget særligt og at enhver har kunnet skrive den. Desuden er den rimelig kort og der står ikke meget på siderne, inden du ved af det, er du færdig – og JEG tænkte sådan lidt “øøøh skete der noget overhovedet?”
Så den blev blæste mig langtfra bagover.

Men for at vende tilbage til min indre dialog – jo det gjorde der! Nu er det jo lidt tid siden jeg har læst den. Og jeg er ligesom kommet frem til, at det lette sprog, den lige-til-handling og den store skrift er helt bevidst. Denne bog skal kunne læses af alle – især unge – men også voksne, fordi cutting er noget, der er så fjernt for dem. Det giver dem en forståelse af hvorfor!

Så det er nok ikke meningen, at bogen skal give den vildeste læseoplevelse – den har i stedet et vigtigt budskab! Taget (næsten) direkte fra virkeligheden!

Derfor giver jeg bogen 3/5 for selve læseoplevelsen, men 10/5 for budskabet og bare det faktum, at denne bog eksisterer!

Skrevet af Kristine

Sommer wrap up/ Kristine

Hey alle! Nu er sommeren (desværre) forbi! Og derfor tænkte jeg, at vi skulle tage et lille kig på de bøger jeg har læst i sommeren ’17 – min første LANGE sommerferie 😉 Og nok også den bedste i forhold til de bøger, jeg har læst, like really. Men personligt gemmer jeg også tit de bøger jeg har højest forventninger til, da man derfor har bedre tid til at nyde dem udenfor i solen – dvs. indenfor når regnen siler ned (heh, tak til det danske sommervejr)
Jeg håber også du har haft en god sommer – og fået læst et par gode bøger eller 10!

“Fortid er alt jeg har” af Adam Silvera

IMG_0751

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Læs min anmeldelse af bogen her.
Stjerner: 4/5
Kort om hvad jeg synes: Adam Silvera er bare mester til det der med bøger, der skal gøre ondt. Men samtidig er han også vildt dygtig til karaktertræk, der vil noget! Denne bog indeholder selvfølgelig begge dele – og er inddelt i fortid og “I dag, “hvor man således læser om grunden til sitautionerne, karaktererne står i. Dog lidt skuffende på den længere bane.

Er du okay, Fie?

2500

Anmeldelse kommer snart.
Stjerner: 3/5
Kort om hvad jeg synes: Denne bog skal bare findes! Den handler om cutting, om hvad, der gemmer sig bag facaden – og meget mere! Den var lidt børne-agtig i det i forhold til aldersgruppen og det den handler om – men når man har læst bogen giver det hele meget mening. Den er nemlig så vigtig – at alle skal kunne læse den.

“Ravnenes hvisken 2” af Malene Sølvsten

IMG_5497

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Læs min anmeldelse her. 
Stjerner: 6/5
Kort hvad jeg synes: UKksgbhjhabshjab den er god! Den første bog i denne serie er fantastisk – og denne med. Universet, karaktererne, plottet – alt spiller!

“Vores kemiske hjerter” af Krystal Sutherland

IMG_0753

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget

Læs min anmeldelse her.
Stjerner: 4/5
Kort om hvad jeg synes: Meget charmerende ungdomsbog i stil med de store bestsellere som “En flænge i himlen” og “Som stjerner på himlen.” Derfor er jeg ikke tvivl om, at denne bliver et hit hos alle de unge – den har en helt vildt fantastisk hovedkarakter, en smuk historie, og rigtig god humor! Men fordi, at den minder en del om de to andre, fandt jeg bogen rimelig forudsigelig.

“Eliten: Udvægelsen 2” af Kiera Cass

kiera cass

Stjerner: 2/5
Kort om bogen: Jeg elskede bog 1, især hovedkarakteren. Nu hader jeg hovedkarakteren og måske også lidt serien. Bogen her handler nemlig KUN om Americas forskruede tanker i forhold til hendes to fyre – hvem skal hun vælge? Og der sker i princippet ikke mere end det! Som læser vil man gerne høre mere til oprørsgruppen, men det får vi kun en snert af til sidst. Altså var denne bog nødvendig? Tror sagtens man bare kan gå fra bog 1 til bog 3!

“Harry Potter og dødsregalierne” af J.K Rowling

eftera%cc%8ar-5

Stjerner: 6/5
Kort om hvad jeg synes: Det her var første gang jeg nogensinde har læst denne bog! Og nej jeg har heller aldrig set filmene (før jeg blev færdig med denne bog) – og ÅH GUD HVOR VAR DEN BARE MØG GOD! I første halvdel af bogen, var jeg faktisk ret skeptisk! Jeg synes den var ret langtrukken – og at der ikke rigtigt skete noget. Jeg satte derfor bogen på pause – men vendte tilbage her i sommers! Og woooow hvor afsluttede denne serie bare helt fænomenalt, jeg er blæst bagover! Tak Rowling – for din helt fantastiske skrivestil, og for det univers du har kreeret! (Og bogen var helt klart bedre end filmen!)

“Efter dig” af Jojo Moyes

IMG_0842

Anmeldelse kommer snart.
Stjerner: 4/5
Kort om hvad jeg synes: Denne bog  var en stor positiv overraskelse for mig! Jeg troede nemlig, at historien ikke kunne fortsætte efter “Mig før dig”! Hvilket den kunne – takket være den fantastiske hovedkarakter, og Jojo Moyes fede skrivestil!

Det var så de bøger jeg fik læst i sommerferien! Se hvad Josefine har læst her!

I må have det godt til vi ses igen!

Skrevet af Kristine

 

“Papir Prinsessen” af Erin Watt

Titel: Papir Prinsessen
Originaltitel: Paper Princess
Forfatter: Erin Watt
Serie: The Royals
Forlag: Flamingo
Sprog: Dansk (org. engelsk)
Udgivelsesår: 20. juni 2017
Antal sider: 324
Antal stjerner: 4/5

Dette var et anmeldereksemplar tilsendt fra forlaget

fullsizeoutput_43c.jpeg

Mød 17-årige Ella Harper, high school-studerende om dagen, stripper om natten.

Ella er en overlever. Hendes mor er død, og hun har aldrig mødt sin far. En dag dukker den stenrige Callum Royal op og præsenterer sig som hendes afdøde fars bedste ven. Han tilbyder hende et hjem, penge og muligheden for at tage en uddannelse på en prestigefyldt skole. Det er ikke et svært valg. Så selvfølgelig lader hun sig ikke stoppe af, at Callums fem teenagesønner nægter at acceptere hende som en del af familien og gør deres bedste for at gøre livet surt for hende.

Ella må lære at navigere i en guldindfattet verden af magtspil, sex og hævn, hvor grænser er til for at overskrides, og prestige og penge er alt.


Oh my God… Jeg tror lige jeg har fundet min nye erstatning for ‘After’-serien, for hold. da. op! It’s sooo good! And hot! For det første, kan vi lige tage et øjeblik bare for at sætte pris på det faktum at vi ikke har én lækker fyr i denne bog, men FEM?! *smelter*

Jeg ved nærmest ikke hvor jeg skal begynde…

Selve idéen og præmissen virker for mig meget unik, og det er i hvert fald ikke noget jeg har set før. Der var godt fordelt ud af kærligheden, jalousien, dramaet og med en smule vildledelse blev man virkelig overrasket, da bogen lakkede mod enden.

Jeg var rigtig glad for opbygningen i bogen, da vi lige når at møde Ella, mens hun stadig er i hendes vante liv, før både hun – og os som læsere – bliver trukket ind i Royal’ernes rodede verden. Vi er klar over hvem det er vi følger, og hvor hun står, før vi udforsker mere og mere af historien. Som den skrider frem kører vi længere og længere op ad en spændingskurve og der var ikke et eneste tidspunkt hvor jeg kedede mig. Der skete hele tiden noget, uden at det blev urealistisk. Samtidig med den fantastiske skrivestil, er man bare fanget rigtig hurtigt. Jeg lagde ikke på noget tidspunkt mærke til, at det faktisk var to personer, der havde skrevet denne bog, i stedet for en enkelt som navnet på forfatteren antyder. Erin Watt er nemlig et alias for Elle Kennedy og Jen Frederick, hvilket jeg faktisk ikke havde set, før jeg var halvvejs igennem bogen. Jeg har før oplevet at når to forfattere arbejder sammen, så er det meget tydeligt, hvad den ene og den anden har skrevet, da ordvalg tit skifter fra person til person, men dette skete ikke på noget tidspunkt. Dette viser bare hvor tæt de to forfattere har arbejdet sammen på dette projekt og slut resultatet er derfor også utrolig stærkt.

DSC_1848.JPG

De har sammen skabt en hel række karaktere, som alle er unikke på hver deres måde. Jeg var dog meget skeptisk, da vi først mødte de fem Royal brødre. Ud fra beskrivelsen af dem, virkede de meget ens af udseende – alle med brunt hår, blå øjne, høje og muskuløse. Der blev ikke nævnt nogle forskelle på drengene, ingen af dem havde noget unikt, sådan man kunne se forskel på dem, hvilket var en anelse skuffende. De virkede for rene og fejlfrie, hvilket gør dem lidt umenneskelige – lidt fake?

Også deres personligheder var meget ens, da det eneste vi rigtig hørte fra dem, handlede omkring deres had til Ella og hendes tilstedeværelse i huset. Jeg blev dog positivt overrasket over hvordan de udviklede sig igennem bogen, og hvordan deres personligheder skinnede igennem jo mere vi lærte dem at kende, trods deres identiske udseende – ikke at jeg klager over deres udseende, for huuuuh, honey, they are smoking hot!

Hovedpersonen Ella var meget interessant, da hun kom fra så anderledes sted i samfundet end Royal brødrene, og da hun så blev smidt ind i deres verden, var det spændende at se hvordan hun tilpassede sig. Jeg elskede hvordan hun gjorde modstand mod normalen på skolen, og den store sarkasme hun kunne frembringe. Hun var utrolig underholdende at følge og så er hun bare så stærk en karakter. Hun står inde for den person hun er, tror på at hun er lige med alle omkring hende, selvom hun kommer fra “underklassen” og hun er ikke bange for de konsekvenser, der kunne komme med hendes handlinger, og jeg er så glad for at hun ikke bare er endnu en svag tøs, der lader sig redde hele tiden (selvom det skete et par gange, men det var i de mere seriøst tilfælde, so she good).

dsc_1854.jpg

Noget jeg dog var mere end træt af var hendes forhold til Reed… Det føltes som om hun ikke gav nogle af de andre en chance, før hun gav al sin kærlighed til ham. Han var den første hun fik øje på, den første der havde en samtale med hende (nok nærmere et skænderi…), den eneste hun tænkte på (igennem hele bogen faktisk) og vi hører ingen af de andre brødre sige noget til Ella før på side 69, hvor Easton har sin første samtale med hende. Side 69?! (😏😏😏 – ej, okay, men den var oplagt taget bogen i betragtning! 😂). Og samtalen er ikke ligefrem lang. Ella tog den første og den bedste, og det var også som om at forfatteren(e) heller ikke ville give hende chancen for at forelske sig i nogle af de andre brødre, da det allerede var forudbestemt, at det var Reed hun skulle have. Derfor forsvinder der også meget af overraskelseselementet i bogen, da man hele tiden ved, at lige meget hvem hun kysser med, så vil hun altid have noget for Reed.

DSC_1874

Reed som karakter havde jeg egentlig ikke noget imod. Han var en typisk bad-boy med en blød side, som er set så mange gange før, og hans karakter tilføjede ikke noget nyt indenfor det område. Han er utrolig kontrollerende, hvilket – sammen med alt det andet ved hans personlighed og udseende – gav mig lidt flashbacks til ‘After’, hvilket nok også er hvorfor jeg sammenligner ‘Papir Prinsessen’ med den serie. Flere aspekter omkring handlingen mindede mig bare om ‘After’, og med den “onde”, hårde badboy, som ingen kan komme tæt på, virkede de bare meget ens. Dog virker det som om ‘Papir Prinsessen’ er lidt bedre gennemtænkt og har meget mere dybde, end ‘After’ nogensinde vil få. Den har rent faktisk en plan for hvor karaktererne skal ende ud henne i slutningen, hvorimod ‘After’ virker mere end som en “learn as we go” agtig historie… – Nå men tilbage til Reed. Flere gange mod slutningen – da han er blødet lidt op – er der et par goals moments, og også flere steder, hvor jeg grinede af hans opførsel. Dog ikke så mange sjove øjeblikke, som Easton havde, for hold da op hvor faldt jeg for den 17-årige lillebror.

Han har sådan en god humor og en hel del selvironi, og han var også den første til at acceptere Ella som en del af familien, hvilket bare gjorde ham så meget bedre en fyr. Og så er han på alder med mig, så jeg ville faktisk have en chance hvis han eksisterede, haha!

De andre 3 brødre optræder flere steder, men efterlod ikke et indtryk på mig. Tvillingerne Sawyer og Sebastian virkede utrolig søde, men havde utrolig lidt med historien at gøre. Det samme gælder for den ældste storebror Gideon, som egentlig var ham jeg syntes bedst om i starten, men eftersom han ikke optrådte så meget, blev han hurtigt overhalet af bla. Easton.

DSC_1868

Mens jeg sad og læste bogen, skrev jeg nogle små sedler, som jeg stikkede ind på steder hvor jeg havde tanker og spørgsmål, ved ting jeg godt kunne lide og ved “jaw-dropping-moments”. Kigger man på sedlerne, kan man se, at der forsvinder flere og flere tanker, spørgsmål og kommer flere og flere “jaw-dropping-moments” og “ting jeg godt kunne lide”, simpelthen fordi jeg i starten var en smule skeptisk, men blev hurtigt så grebet at alle de negative tvivler forsvandt og jeg var opslugt af kærlighed til denne bog. Og så også bare alle de plottwists og steder hvor man ikke kunne føre andet end at grine, græde eller sige “eh ma gawd, ma heart”.

‘Papir Prinsessen’ er en utrolig sød bog, perfekt til sommeren og er helt klart en læseoplevelse, man vil dele med veninderne. Men pas på I ikke kommer op at skændes over hvem af de fem Royal brødre, der er den sødeste, flotteste eller sjoveste, for det kunne godt gå hen og blive grimt.

Jeg kan slet ikke vente med at få fingrene i 2’eren, som udkommer til november, hvor vi i stedet for at følge Ella, nu er i hovedet på Reed. Dette tror jeg bliver utrolig spændende og jeg glæder mig sådan til få ‘Aske Prinsen’ i hænderne!

Tusind tak til forlaget Flamingo for at have tilsendt mig bogen! Det var en skøn læseoplevelse, og jeg er så glad for at have denne smukke bog til at stå på min bogreol 😍

Mere om bogen
Køb den her: https://flamingobooks.dk/products/paper-princess-the-royals-1
Se min video anmeldelse: https://youtu.be/ksHkkfUQivE 

Find Flamingo
Instagram: https://www.instagram.com/flamingobooks/?hl=da
Facebook: https://www.facebook.com/flamingobooks/?fref=ts
Hjemmeside: https://flamingobooks.dk/

 

Skrevet af Josefine

“Simon vs verdens forventninger” af Becky Albertalli

Titel: Simon vs verdens forventninger
Originaltitel: Simon vs the homo sapiens agenda
Forfatter: Becky Albertalli
Serie: Stand alone
Forlag: Høst og Søn
Sprog: Dansk (org. engelsk)
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 249
Antal stjerner: 5/5

fullsizeoutput_436.jpeg

17-årige Simon er ikke helt parat til at springe ud som bøsse, da en af hans emails til hans chrush falder i de forkerte hænder, og han risikerer, at bolden ikke længere er på hans banehalvdel: Enten hjælper han Martin, klassens klovn, med at få en date, eller også vil Martin afsløre ham.


Dette er sådan en sød bog, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg ikke har læst den noget før! Jeg har tidligere sat den på en månedlig TBR, men er bare aldrig kommet til den, og da jeg lige stod og manglede en quick-read, fangede den røde bogryg mit øje og det blev den. Min interesse for denne bog blev så yderligere vækket, da jeg så, at den ville blive til en film (udkommer foråret 2018) og ville have min bae Nick Robinson i hovedrollen som Simon. Og med Katherine Langford i rollen som Leah – Simons bedste ven – kan det ikke gå helt galt. Jeg er så uendelig glad for, at jeg fik den læst, for gud, hvor er den god!

Jeg kunne rigtig godt lide skrivestilen, der var meget vittig og let, og sproget var virkelig med til at gøre læseoplevelsen så meget bedre. Der optræder utrolig meget humor i bogen, og flere steder fik mig faktisk til at grine højlydt, hvilket jeg elskede. Handlingen var meget let at sætte sig ind i, og jeg følte mig utrolig afslappet mens jeg læste bogen – passede perfekt til en eftermiddag i hængekøjen, hvor jeg læste det meste af bogen.

IMG_2064

Simon er sådan en sød karakter. Meget uskyldig og venlig, og jeg elskede at være inde i hans hoved igennem bogen. Simon skriver med den her fyr fra hans skole gennem emails. Han kender ikke denne fyrs identitet, da han går under dæknavnet Blue. En dag glemmer han så at logge ud fra en af skolens computere og fyren, Martin, finder emailsene og truer med at lægge dem ud på skolens sladder tumblr side, hvis Simon ikke hjælper ham med at få en date med den dejlige Abby.

Simon har også to andre venner Leah og Nick, som begge bidrager med deres meget forskellige personligheder, til et helt igennem gennemført cast (selvfølgelig også sammen med Abby). Alle er ligesom repræsenteret i denne historie, hvilket jeg mener er så utrolig vigtigt i en tid som denne, hvor flere og flere unge kæmper med at finde ud af, helt præcist hvem de er.

Bogens happy ending var så perfekt og jeg kunne ikke have ønsket en bedre slutning. Den er en quick-read og man bliver opslugt fra første linje med historiens elskelige karaktere, handlig og med et fantastisk budskab. Så selvfølgelig får den 5/5 stjerner!

 

Skrevet af Josefine

 

Lidt omkring næste skoleår/Kristine

Hey allesammen!

Jeg er her blot for at opdatere jer om hvad, der kommer til at ske når sommerferien slutter lige om snart – og et nyt skoleår starter! Ihvertfald for mit vedkommende (hellu Kristine her)

Jeg drager nemlig på efterskole i et år. Hvilket nok betyder, at jeg kommer til at sætte bøgerne på pause. Eller det “nok” behøves ikke at være der for det ved jeg, at jeg gør! Jeg vil fokusere på alt det, der sker dernede og slet ikke få tid til at læse. Hvilket nok også vil sige, at bloggen ikke bliver så aktiv fra min side af (Josefine giver den fortsat gas!)
Jeg har skrevet indlæg til de næste par uger, men ved ikke hvad, der kommer til at ske derefter – det må tiden vise! I foråret hvor jeg ikke læste meget – havde jeg nemlig heller ikke lyst til at skrive indlæg!

Derfor vil jeg bare gerne sige tak! For alle de søde kommenterer, for bare det faktum at I læser med! Det siger vi virkelig ikke tit, men det burde vi! TAK TAK TAK! Og må det skoleår, der kommer være fantastisk – hvad end du skal i folkeskole, efterskole, gymnasiet eller hvad du ellers går og laver!

Så ses vi lige pludselig gutter! 😉 Måske til Fantasy Festival, uuuh!

Skrevet af Kristine (Surprise!)

“Solen er også en stjerne” af Nicola Yoon

Titel: Solen er også en Stjerne
Originaltitel: The Sun is also a Star
Forfatter: Nicola Yoon
Serie: Stand alone
Forlag: Carlsen
Sprog: Dansk (org. Engelsk)
Udgivelsesår: 20. januar 2017
Antal sider: 362
Antal stjerner: 3/5

Dette var et anmeldereksemplar fra forlaget

DSC_1557.JPG

Natasha tror på logik og videnskaben. Ikke på skæbnen. Og da slet ikke på at drømme går i opfyldelse. Hun og hendes familie er ulovlige immigranter fra Jamaica og har mindre end én dag tilbage i landet, før de bliver udvist. Dette prøver Natasha på at ændre, også selvom hun kun har i dag til det.

Daniel har altid været den gode søn i familien, men er altid bliver overskygget af hans storebror, Charles. Han er en digter. En drømmer, men det kan ikke bruges til noget, når han skal være læge – et job som Daniel egentlig ikke vil have. På denne almindelige og ubetydelige dag i New York, ser han en pige, og det er nærmest som om det er skæbnebestemt at de skal kende hinanden.

DSC_1550.JPG

Sidste år læste vi “Alt eller Intet” og vi var derfor meget spændte, da vi så at Nicola Yoon udgav en ny bog her i foråret. Og fordi vi elskede den før omtalte “Alt eller Intet” måtte vi bare have fat i hendes nye bog, som er “Solen er også en stjerne”.

Rent stil og layoutmæssigt kunne man lige fra starten mærke, at det var den samme forfatter, da bøger har samme udstråling. Karaktererne var også meget interessante og også denne gang hiver Nicola fat i minoriteter i Nordamerika. Vi følger teenagepigen Natasha, som snart bliver deporteret fra USA og tilbage til Jamaica, hvor hun og hendes familie kommer fra. Vi følger også den koreanske dreng, Daniel, som skal ud og ansøge til Yale. De mødes så på New Yorks gader denne dag, der er meget afgørende for begge deres fremtid.

Det generelle plot med at hive fat i to minoriteter i USAs befolkning var som sagt meget interessant. Man får virkelig indsigt i hvordan det er være i deres sko, også selvom det bare er for en dag. Vi synes dog historien var alt for almindelig og er noget som alle kunne skrive. Vi synes det var vildt urealistisk med deres møde og også hændelserne, der foregik i løbet af disse timer. Vi havde meget svært ved at forstå, hvorfor man tror man er forelsket efter at have kendt hinanden i mindre end 3 timer, og at man derfor også allerede nu kan sige at “jeg har aldrig før set hende så genert” (s. 180, linje 24) – nej! det er da klart når du slet ikke kender hende! Frustrationen er stor…

fullsizeoutput_431

At skrive en bog, som binder meget på begrebet “skæbne”, er også set en del gange efterhånden. Historien virker lidt Disney agtig, men dog med det twist at det ikke er love at first sight, men derimod en kærlighed der bliver bygget op over “tid”.

Karaktererne virkede også en smule basale og for autogenererede:

Pige tror ikke på skæbnen, og kan ikke lide den fyr der bliver stillet, men så som tiden går forelsker hun sig i ham og så findes skæbnen nok alligevel.

Dreng tror på skæbnen, kæmper hårdt for at få pigen, som er en eller anden irriterende type, der siger hun ikke gider ham, men vi ved allesammen at de nok skal hinanden. Og surprise, surprise!

 

Det var bare for nemt og et meget safe valg fra Nicolas side. Karaktererne udviklede sig overhovedet ikke og historien føltes meget meningsløs, og da man allerede i starten vidste at der kun var to udfald for hvordan historien ville ende, var det meget nemt at gætte hvad der ville ske. Enten ville hun blive i landet eller blive sendt hjem. Bagsideteksten afslørede også det meste af handlingen, hvilket var en smule ærgeligt, da dette tog meget af spændingen ud af bogen.

DSC_1560.JPG

Nicola havde det også med at drage biroller fra Natashas og Daniels liv ind i bogen, hvilket virkede rimelig ligegyldigt. En sikkerhedsvagt der bliver passeret i en bygning, en chauffør i en bil, der kører forbi, eller en sekretær som sidder bag et skrivebord. Disse mennesker påvirker selvfølgelig hovedkaraktererne, men at skulle høre deres historier var lidt… ligegyldigt. Nicolas intentioner var sikkert at skabe en besked om at alle har en historie, som du kan påvirke med en lille handling. Dette faldt dog til jorden, da man som læser fandt det LIGEGYLDIGT.

Situationerne som karaktererne lever i – altså med en udvisning eller det at man skal søge ind på college – er meget realistisk, men udførelsen og deres romance var meget virkelighedsfjerne. Heldigvis var der meget af realismen, der skinnede igennem mod slutningen, og dette var med til at hive bogen op i vores vurdering.

DSC_1561.JPG

Sådan overordnet set var bogen okay, og grundprincippet var fint. En god idé, men det blev ikke udført helt som man måske havde håbet. Af en realistisk YA-roman, manglede den måske lidt mere realisme, og selvom karaktererne og bogens story-line var alt for basic og safe, giver vi stadig bogen 3 stjerner, da skrivestilen – og de ting der virkede i bogen – virkelig hjalp på læseoplevelsen. Vi synes stadig Nicola Yoon er en god forfatter, som vi vil se frem til at læse mere fra i fremtiden, og vi har et håb om, at hun næste gang vil udfordre sig selv en smule mere rent story-line mæssigt.

Skrevet af Kristine og Josefine

 

Mange tak til forlaget Carlsen for at have tilsendt os begge et anmeldereksemplar af denne bog!

Følg Carlsen:
Facebook: https://www.facebook.com/booksterdk/?fref=ts
Instagram: https://www.instagram.com/booksterdk/
Hjemmeside: http://www.carlsen.dk/