“Udvælgelsen” af Kiera Cass

Denne anmeldelse kan indeholde  minimale spoilers, der ikke har nogen synderlig effekt på historien, men nu er du advaret.

Titel: The Selection – Udvælgelsen
Originaltitel: The Selection
Serie: The Selection
Nummer i serie: #1
Forfatter: Kiera Cass
Forlag: Tellerup
Sprog: Dansk
Udgivelses år: 2014
Antal sider: 431
Antal stjerner: 6/5

IMG_0761

Tak til Kristine for at tage billeder for mig, da jeg er stuck in Italy uden at have bogen med, haha!

America Singer er en af de 35 Udvalgte. Det burde være en god nyhed. Udvælgelsen åbner døre op til en bedre verden, men America mener allerede at hun har styr på sin fremtid. Sammen med de 34 andre tilfældigt udtrukne piger inviteres America til at deltage i Udvælgelsen, hvor Illéas kronprins for åbent kamera, vil vælge sin brud blandt kandidaterne.

Americas familie tilhører underklassen og lever på sultegrænsen, så America har intet andet valg end at acceptere invitationen selvom hun har en hemmelig kæreste. Snart befinder hun sig i et komplet fremmed og dekadent miljø, der er langt mere tillokkende end den unge pige kunne have forestillet sig. 


Jeg tror aldrig jeg har forelsket mig i en bog så hurtigt, som jeg gjorde med denne – hint til stjernegiveningen. Fordi hold da op! 

For det første elskede jeg konceptet med bogen, som minder utrolig meget om der amerikanske reality show “The Bachelor” – det har jeg dog ikke set, kun læst om. Det virkede så ægte, og man kan virkelig mærke, hvordan forfatteren har sat sig ind i sit eget spil og handlings forløb. Skrivestilen var mega nem at læse, bogstaverne var store, så der stod meget lidt på siderne, hvilket gjorde man rigtig let og hurtigt kommer igennem bogen. Det var også denne historie, der fik mig ud af min semi-bookslumb, som har været over mig, siden november sidste år. Jeg fik nemlig læst både 1’eren OG 2’eren på 6 dage (GO MIG! haha.) og jeg kan slet ikke vente med at få 3’eren i hænderne! Man føler lidt man bare sidder og ser et realityprogram, når man læser den, fordi konceptet er så gennemført, at man selv føler man bor i Illéa og ser med.

Vi følger som sagt America, der er Femmer i et samfund delt op i otte kaster, med Ettere værende de kongelige, og Ottere landets hjemløse, sultne udskud. Som Femmer lever America som en af de bedre stillede af de lavere klasser, men med sulten som en daglig trussel. Dog er hun så generøs at hun gemmer noget af den allerede ikke-eksisterende mad, til hendes kæreste, Aspen (Sekser). Da man først møder ham, er det i et træhus midt om natten, hvor han og America ikke laver andet end at tale om deres fremtidige ægteskab og så en masse kysseri. Lige fra starten af, brød jeg mig ikke synderligt om Aspen. For mig er han meget selvcentreret og tænker kun på hvad der er bedst for ham, også når han prøver at få America til at gøre det, der er bedst for hende – der vil altid være noget af det, der sker for America, der kan gavne ham. Som da hun bliver udtrukket. Hun vil få penge, som hun så kan give nogle af til ham. Da America så bliver udtrukket (big surprise), tænkte jeg bare “byyye Aspen 👋🏼” – især da han slog op med hende, like GTFO. Deres forhold føltes bare… like, no. stop that.

IMG_0763

Dette leder os frem til den næste fyr, der kommer ind i billedet: prins Maxon. For det er jo ham, som de 35 piger kæmper om at blive brud til, and let me tell you; I’d wanna be one of those girls… SO BAD! For ja, jeg fandt mig en ny bae, hvilket jo selvfølgelig har utrolig meget med stjernegiveningen at gøre. Fordi EH MA GAWD, Maxon is everything. Han er virkelig alt, jeg ville ønske mig fra en mandlig karakter – og bare generelt fra en fyr i virkeligheden. Han virker så ægte, vil bare gøre det der er bedst for alle, og når han er omkring America, får jeg bare lyst til at kramme ham. Han er så sød! 

Hovedpersonen America, derimod, kunne godt være en anelse basic, for en historie som denne. Hun skiller sig ud fra mængden på alle mulige måder: hun er den eneste med rødt hår, hun er én ud af tre Femmere, men de andre Femmere bliver slet ikke snakket med af nogle karakterer, som vi hører om, og det virker dermed som om hun er den eneste Femmer. Hun gider ikke være på slottet, gider ikke kæmpe for Maxon, for selvom Aspen smed hende ud som det daggamle brød – han sikkert havde spist alligevel – så tænker hun stadig på ham, og den fremtid de kan få. Like, stop. Deres forhold – Maxon og Americas – er en helt anden historie, for ejjj, stoooop!

Skærmbillede 2017-07-11 kl. 14.04.50.png

okay, lige det ene her, har jeg selv taget 😉

Det er SÅ akavet til at starte med og mega cringe på alle levels, men de formår alligevel at vende det rundt, sådan det bliver mega goals – når vi selvfølgelig ser bort fra hele Aspen-situationen… Yikes! 

Med det sagt, så er det virkelig en god bog, selvom jeg måske ikke har formået at vise det med denne anmeldelse. Der er så mange gode ting ved den, og man kan slet ikke slippe den, når først man er gået igang med at læse, hvilket er en af de ting, jeg altid søger i en bog. Det er selvfølgelig også med til at trække bogen op – det er ikke kun Maxon, okay? – og blandet sammen med altid jaw-dropping samtaler, scener og udfordringer i Udvælgelsen, så er det virkelig en historie jeg ikke kan slippe.

Selv flere dage efter jeg har læst de her to bøger, går jeg og tænker på den/dem, karakterne og hvad der mon kommer til at ske viderehen. Især Maxon fylder mit hoved til det rammer grænsen for mærkeligt – who am I kidding, den grænse er for længst overskreddet. Han er bedre end Étienne! ÉTIENNE SCT. CLAIR, for pokker! Så har man ramt barren, og den er pænt høj. Så man kan vidst godt sige at “The Selection” er på vej til at blive min nye yndlingsserie, og 1’eren er klart min favorit!

Skrevet af Josefine

 

“Vores kemiske hjerter” af Krystal Sutherland

Titel: Vores kemiske hjerter
Originaltitel: Our chemical hearts
Forfatter: Krystal Sutherland
Forlag: Lovebooks
Sprog: Dansk (org. engelsk) på dansk ved Rasmus Hastrup
Udgivelsesår: 2017
Antal sider: 320
Antal stjerner: 4/5

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget


IMG_0757

IMG_0754Henry går på tredje år på High School, og har drømt om at blive redaktør på skolebladet i ÅREVIS. Det er sådan set det,  men en dag starter Grace i klassen. Hun ligner langt fra Henrys drømmepige, og det er tydeligt, at hun har det svært. Men der er noget ved hende, der gør at Henry bliver fuldstændig forelsket i hende. Hendes uperfekte og ægte væsen.

Hun bærer på en sorg, og hun gemmer på en hemmelighed. Kan Henry håndtere det? Eller nok et vigtigere spørgsmål: burde han håndtere det?


Awww. Og avvvv.

Det her er en af de bøger, man ikke lige glemmer. Både pga. dens charme og humoristiske sprog – men også pga. den meget rørende historie.

Der er lidt kommet en bølge af hjerteskærende ungdomsromaner med humoristisk skrivestil synes jeg.
Vi har set John Green, Jennifer Niven og nu det nye skud på stammen: Krystal Sutherland gøre det.
Og selvom humor og sorg måske lyder som hinandens modsætninger – er der mening med galskaben.
For det taler jo til os unge. Det gør bogen levende og meget mindre flad, det gør den mindre deprimerende og tung at læse, og det gør, at vi ikke bare læser bogen: vi OPLEVER BOGEN! Derfor kunne jeg ikke vente på at komme i gang med bogen – og jeg blev (næsten ) heller ikke skuffet!

IMG_0758

Henry – som både er hovedperson og fortæller – er min yndlingskarakter. Han er på en eller anden måde en sterotyp uden at være det…Ja det lyder måske lidt mærkeligt. For andre kan han nemlig virke som den der lidt klodsede og nørdede type – men han ved det godt, og rummer bare masser af humor og geniale tanker til at joke med det.
Han er også bare det, der skaber bogen og giver den det indtryk – og jeg elsker det.
Jeg kunne dog ikke helt forstå Grace til at starte med – eller nærmere Henrys kærlighed til hende. Det gør han jo faktisk heller ikke, men Grace er da sød og sjov – men man kan bare fornemme helt fra start, at hun på en eller anden måde hænger fast i fortiden. I en mørk fortid. Da man kommer lidt nærmere på hende synes jeg dog, at hendes sorg og det hun gemmer på er smukt, forfærdeligt og hjerteskærende. Men på trods af det lærte jeg aldrig at holde helt af Grace.

Egentlig har jeg faktisk ikke så meget andet at sige til denne bog, at den behandler sorg på en rigtig god måde. Hvor svært det er at komme videre og i særdeleshed hvordan man ikke kan give sig selv lov til at komme videre. Hvordan man som ung føler at det er lige nu og her, at INTET kan stoppe følelserne, selvom tiden går – også selvom folk står med åbne arme for at hjælpe og give dig kærlighed.

… Dog lidt som de andre. Jeg blev nemlig ikke blæst omkuld og det er nok pga. mit kendskab til f.eks “En flænge i himlen” og “Som stjerner på himlen.”
Det er lidt samme stil: alt bliver bedre, man kan se lys for enden af tunnelsen – men PLUDSELIG kommer der noget ind fra højre som man ikke havde set komme. Det er jo sådan ungdommen er – det vil alle parter vise – men det gør også at bogen desværre blev lidt for forudsigelig. Dermed ikke sagt at slutningen ikke gjorde ondt, FOR DET GJORDE DEN, men det vidste jeg jo godt den ville.

Skrevet af Kristine

“After – Mødet” (After #1) af Anna Todd

dsc_0395.jpg

Titel: After: Mødet
Originaltitel: After
Forfatter: Anna Todd
Serie: After
Nummer i serie: 1
Forlag: People’s Press
Sprog: Dansk (org. engelsk)
Udgivelsesår: 2015
Antal sider: 582
Antal stjerner: 4,5/5

Hello lovlies! Hvilken YouTuber er det lige den intro tilhører…? Det kan jeg altså ikke huske, nå men, hej alle sammen. I denne uge har i fornøjelsen af at læse et review af bogen “After” af Anna Todd. Og nej, ligesom alle andre anmeldelser på denne blog, så er det spoiler free. Jeg er fornylig blevet færdig med at læse den fjerde bog, og var lige i humør til at snakke lidt om denne serie, so here we go!

I bogen følger vi den 18-årige pige Tessa Young, der er en freshman på Washington Central University (WCU). Hun er hvad du vil kalde en “good girl”: hun får gode karakterer, har en dejlig kæreste og har planlagt sit liv ned til mindste detalje. Men alting ændres pludseligt, da hun flytter ind på hendes sovesal, hvor hun møder en pige ved navn Steph: en rødhåret, tatoveret, vild person, der elsker at feste og drikke. Hvilket er stort set det modsatte af Tessa. Steph har mange venner, der  – ligesom hende – har tatoveringer, kan lide at feste og drikke. En af dem hedder Hardin Scott (Harry Styles i den oprindelige fanfiction). Han er en uhøflig, regelbrydende, tatoveret – men stadig ret flot – fyr, der lader til at hade Tessa fra deres første møde. Til en fest finder Tessa sig selv i Hardins værelse, med en fuld og sovende Steph. Dette fører til et skænderi mellem hende og Hardin, der derfra er starten på deres forhold, og Tessa finder sig fanget mellem sit nye og gamle jeg. Hvem skulle hun dog vælge? Hendes gamle kæreste, Noah eller den spændende Hardin, der aldrig har haft et langvarigt forhold på grund af hans uhøflige tilnærmelser og dårlige sociale færdigheder. Venskab, jalousi, skandaler, sex og meget mere, er hvad du kan forvente dig af ‘After’ – og intet er “under detaljeret”.


Jeg. Elsker. After. Oooooh my God! Det er bare sådan en god YA-bog, med fantastiske karakterer, forhold og chokerende plot twists.

Forholdet mellem karaktererne er fantastisk, og du kan virkelig føle smerten, lykken og overraskelsen, som de alle sammen går igennem, mens man læser bogen. Især forholdet mellem Hardin og Tessa, er virklig godt og har en fantastisk opbygning, som bygger sig op sammen med en spændingskurve, der aldrig falder. Det føles ægte, da det hele ikke er en dans på roser, og Anna Todd er virkelig god til at dræbe den illusion om, at alle parforhold skal (og er) perfekte – og samtidig er hun gode til at lade modsætninger mødes. 

Bogen er ret lang med 97 kapitler, der er spredt ud på 582 sider, MEN man flyver lige igennem dem, da historien er så god og spændende, og man kan virkelig bare ikke ligge den fra sig. Plus det er den næst-korteste i hele serien, så det siger en del.

Jeg vil dog give en trigger warning, for dem der har det svært med druk, indtagelse af stoffer og detaljerede sexscener, da dette alt sammen er noget, der optræder både i denne bog, men også i serien generelt. Derfor vil jeg sige, at du skal være over de 14-15 år, før du begynder at læse denne bog.

 

Skrevet af Josefine

“Ravnenes hvisken 2” af Malene Sølvsten

IMG_5497IMG_5496Titel: Ravnenes hvisken 2
Forfatter: Malene Sølvsten
Serie: Ravnenes hvisken
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2017
Antal sider: 622
Antal stjerner: 6/5

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget.

Tre vil dø. To vil hun svigte. En må hun slå ihjel.

Hvor langt vil hun gå for at standse Ragnarok?

En gammel ven opsøger Anne, dødeligt såret, og når kun lige at fortælle hende, at hendes søster er taget til fange.

For at befri sin søster må Anne selv risikere livet og krydse over til en verden, hun aldrig har set. Ukendte farer lurer, og imens bliver hun plaget af synet af sit eget mord. Men hvorfor bliver hun ved med at se det? De fik jo afværget det i tide. Eller gjorde de?

Hele sit liv er Anne blevet forladt. Nu indser hun, at for at redde sin søster må hun selv svigte dem, hun elsker. Men kan hun gøre det?

 


 

At påstå, at jeg blev blæst bagover af Ravnenes hvisken (1) er faktisk at underdrive. Den bog var bare virkelig noget jeg følte vi manglede: at blande fantasy sammen med nordisk mythologi, spænding og mystik var for mig en vildt god blandning, og jeg elskede hvert sekund, jeg fik lov til at bruge i den ellers ret store bog! Derfor har jeg slet ikke kunnet vente på 2’eren, og da den landede i min postkasse, gik jeg straks i gang.

Ravnenes hvisken 2 er en del anderledes end første bog. Næsten helt fra starten af befinder vi os i den anden verden “Hraf…” hov undskyld “Freiheim.”  😉
Så til forskel for første bog, der opbygger en stemningen via. Annes uvidenhed omkring det hele, det at der er et andet ukendt univers, og det at der en morder på fri fod – så er vi i 2’eren efter et par sider orienteret om hvad det hele handler om og hvad, der skal ske – og den mystiske stemning opnåes på en anderledes måde.

Og så går det ellers stærkt derfra. Her mener jeg både Annes historie og siderne i bogen.
Undervejs møder man masser af nye karakterer, steder osv. og man skal holde tungen lige i munden for at kunne huske det hele – heldigvis er der et smukt kort i bogen, der gør det meget mere overskueligt! – Og persongalleriet er fortsat helt unikt. Man kan skelne dem fra hinanden, fordi de på hver sin måde er speciel. (Det tror jeg også, at Anne synes for gud hvor hun mange lovers haha! ❤ )
Det er vildt fedt, at Malene helt fra start af fyrer op for en masse action fordi en 600-siders bog godt kan virke meget langtrukken, hvis det skal tage en krig, at få den rigtig startet.

Engang imellem følte jeg dog, at de ting Anne og CO. mødte undervejs var sådan lidt “nå… var det egentlig nødvendigt?” – men efter lidt tid opdagede jeg, at det var det. Man bliver helt forbavset over hvor meget hver eneste lille ting betyder, og hvordan det er flettet ind i et større spil, hvor både den nordiske mytologi og vølvens spådom spiller en rolle.

Desuden ELSKER jeg Malenes sprog. Vi befinder os i en helt ny verden, men med Malenes levende skrivestil, kan man nemt se det hele for sig. For det er jo ikke nogen nem opgave at skulle opbygge en verden – og jeg har læst en del fantasy hvor det ikke helt funker. Men bare rolig venner, det gør det i Ravnenes hvisken 😉

Så skal jeg anbefale en fantasy-serie? Så skulle det være Ravnenes hvisken – lige gyldigt hvem, der spørger! Og derfor giver jeg bogen 6/5 😉
Jeg glæder mig vildt meget til næste bind!

Skrevet af Kristine

“Døde piger lyver ikke” af Jay Asher

Titel: Døde piger lyver ikke
Originaltitel: Thirteen Reasons Why
Forfatter: Jay Asher
Serie: Stand alone
Forlag: Politikens Forlag
Udgivelsesår: 2007
Antal sider: 317
Antal stjerner: 3,7/5

DSC_0089

Den kun 16-årige Hannah Baker har taget den ultimative beslutning at ende sit eget liv, og nu står venner og familie knuste tilbage. Clay er en af dem, der pludselig har mistet en, han havde kær, og da han efter 2 uger modtager en pakke med i alt 7 bånd med 13 sider, så begynder tingene at stå mere og mere klart for ham. De 7 bånd fortæller i alt 13 grunde til hvorfor Hannah begik selvmord, og det viser sig at mange personer er involverede og må tage deres del af ansvaret.


Jeg var rigtig begejstret over denne bog, da jeg begyndte at læse den meget kort efter jeg havde set seriens første sæson færdig på Netflix. Og allerede fra første side blev jeg overrasket over, hvor anderledes den egentlig er fra serien, men også hvor anderledes den var, fra hvordan jeg tænkt den til at være. Der er mange forskelligheder fra bogen til serien, og set fra en, der først så serien, synes jeg (desværre) mindre om bogen end først håbet. Dette betyder dog ikke, at den var dårlig – tværtimod.

Bogen tager udgangspunkt i Clay Jensens synsvinkel, og vi følger hans tanker, mens han lytter til de her 7 bånd, han har modtaget i posten. Der er flashbacks til de historier, som Hannah snakker om på båndene, og på den måde, bliver de andre karakterer flettet ind i historien. Der er ikke så meget dybde til de her side karakterer, som man måske ville have ønsket, da det kun er Hannahs side af historien vi får, og ikke de andres. Vi er dermed nødt til at tro på hende, og kan hverken få af- eller bekræftet om det hun snakker om, rent faktisk er sket. Dette var noget jeg meget glad for ved serien; at der var flere aspekter til samme historie.

Som hovedperson var Clay meget passiv, synes jeg. Han reagerede selvfølgelig på det han hørte på en naturlig måde, han besøgte stederne i byen, som Hannah snakkede om på båndene, og spekulerede en hel del, men han var ikke mindeværdig overhovedet. Dette kan også have noget at gøre med, at det er Hannahs historie, der skal frem og ikke hans. Han var med til at bringe historien videre, og det var nok også det Jay Asher brugte ham til, men jeg ville have elsket at han havde bare en smule mere kant.

Hannah var for mig, utrolig irriterende – og en kæmpe drama queen (ja, mere end i serien). Nogle af de begivenheder der skete for hende, var slet ikke noget, man burde begå selvmord for efter min mening. Ja, hun blev mobbet, og der skete en masse forfærdelige ting for hende, men det er hvad psykologer er til for. Men hendes historie er stadig utrolig stærk, og fantastisk fremført af forfatteren, og det er dermed med til at hive bogen op over 3,5/5 stjerner.

Budskabet i bogen var meget klart og tydeligt “pas på hvordan du behandler en person. En enkelt handling kan ændre deres liv.”. Det er meget stærkt og vigtigt budskab, og jeg synes også at Jay Asher formår at få det frem. Layoutet i bogen er super fedt, med hvert kapitel værende en side af et bånd – ligesom episoderne er i serien.

Jeg kunne klart bedst lide serien, da der var mere dybde og kød på historien og karaktererne, end der var i bogen. Men taget i betragtning at det er en 300 siders bog, så får Jay Asher virkelig skabt en fantastisk historie, der ikke på noget tidspunkt er kedeligt, eller for upspeedet. Om du læser bogen eller ser serien først, vil jeg tro er lige meget, da det er to vidt forskellige historier, der bare har taget udgangspunkt det samme sted.

 

*Tak til Politikens Forlag for at have tilsendt mig denne bog til anmeldelse

Køb bogen her: https://www.saxo.com/dk/doede-piger-lyver-ikke *

 

Skrevet af Josefine

“The Next Together” af Lauren James

*Kan indeholde spoilers, men who cares, når bogen var så lort…?*

Titel: The Next Together
Forfatter: Lauren James
Serie: The Next Together
Nummer i serien: 1
Forlag: Walker Books
Sprog: Engelsk
Udgivelsesår: 2015
Antal sider: 356
Antal stjerner: 2/5

img_0005.jpg

Katherine og Matthew er bestemt til at blive født igen og igen, århundrede efter århundrede. Hver gang ændrer deres tilstedeværelse historien til det bedre, og hver gang falder de håbløst for hinanden, kun for at blive tragisk adskilt.

Deres liv strækker sig over årene med Krim (Ukraine) krigen, belejringen af Carlisle (Nord England), i en nær fremtid i 2019, og 2039 ofrer de deres liv for at redde verden. Men hvorfor fortsætter de med at komme tilbage? Hvad skal de nok opnå, før de kan overlades til at leve og elske i fred? Selv efter at have læst bogen, kender jeg stadig ikke svaret på de to spørgsmål…


*suk*, hvor skal jeg dog starte med den her? Nårh jo…. DET’ NOGET LORT! Så er det da i det mindste på plads.

Jeg købte den her bog tilbage i februar, vil jeg tro, og jeg var så spændt på at læse den. Hvis man går igennem mine videoer, hvor jeg har nævnt den, så kan man virkelig se hvor spændt jeg er over den, men hold nu op hvor den skuffede. Der var næsten ingen karakter udvikling – som i ingen overhovedet. Jeg følte virkelig karaktererne sad fast i de samme rammer, da bogen startede som da den sluttede. Og det var også som om, der skete det samme for dem alle sammen.

Mødes – forelsker sig – skændes – finder sammen igen – en af dem dør (og det er ikke engang en spoiler, sådan er beskrivelsen af bogen).

Vi følger de samme karakterer i forskellige tidsaldre, og man skulle jo tro, at for at få bare lidt variation, så ville forfatteren har lavet en form for forskel på de her mennesker, så de ikke er ens, ligesom deres navne indikerer… men nej, de havde de samme karaktertræk. Katherine, eventyrlysten, fremme i skoene, bestemt og en leder. Matthew, forsigtig, venlig og en smule naiv. Karakterernes udseende var dog en smule ændret, men det var kun noget man fik at vide i starten af bogen, og var meget forglemmeligt, da det ikke blev pointeret igen, før en Katherine fra 1745 møder en Matthew fra 1854, hvor han er beskrevet som at være ældre, have en anden frisure og en smule højere. Og med det blev det også nævnt at Katherine i 1854 var lavere end hende i 1745 – ligegyldige småting der ikke gør en forskel på historien.

DSC_0248.JPG

Sproget var meget kedeligt, og der var ingen form for unikhed over det. Layoutet var dog rigtigt fedt og er også det, der redder denne bog fra at få 1 stjerne. Coveret var utrolig flot, og var i første omgang det der gjorde, at jeg havde lyst til at læse den. Inde i selve bogen er der en del billeder, små sedler, dagbogsuddrag, breve, “originale” historiske dokumenter, nyhedsrapporter og internet artikler, som giver bogen en kant, som jeg rigtig godt kan lide. Nogle gange var internet artiklerne dog rigtig lange og blev meget hurtigt kedelige, og i nogle af dem, var der mange “vigtige” informationer, der gik tabt pga. længden. Også skrifttypen ændrede sig igennem bogen, alt efter hvor i tiden vi befandt os, hvilket jeg også synes var en fin lille detalje.

Historien i sig selv, var rigtig godt fundet på og havde meget potentiale til at blive en god duologi, men den var bare ikke blevet udført ordentligt. De forskellige mini-historier der foregik hos de forskellige udgaver af Katherine og Matthew var bare ikke stærke nok til at bære bogen – i hvert fald ikke efter min mening – og jeg fandt heller ikke alle historierne særlig spændende, hvis man skulle se på dem hver for sig. Den eneste der vækkede en form for interesse var den, der foregik i 1854, med Matt som en reporter i Ukraine og med Katy som hans assistent – men selv den var kedelig til tider.

Jeg skulle virkelig tvinge mig selv igennem bogen, og nu da jeg er færdig, føler jeg ikke for at læse videre i denne serie.

Jeg giver bogen 2 stjerner, da beskrivelsen af hvad 2 stjerner er, rammer den her bog spot on:

En bog, vi havde nogle problemer med – om det så var handlingen, karaktererne, sproget eller noget helt fjerde – men der var trods alt, nogle faktorer, der spillede. Bogen var okay, men ikke en bog vi nødvendigvis, vil anbefale.”

Det der, alle sammen, det er “The Next Together” i en nøddeskal.

Hvis du kunne tænke dig at se mig flippe endnu mere ud over den her bog, så kan du tjekke den video, jeg lavede på min kanal ud, der vil komme op meget snart…

 

Skrevet af Josefine

“Fortid er alt jeg har” af Adam Silvera

IMG_0751IMG_0747IMG_0750Titel: Fortid er alt jeg har
Originaltitel: History is all you left me
Forfatter: Adam Silvera
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2017 – udkommer d. 15. juni
Antal sider: 349
Antal stjerner: 4/5

Anmeldereksemplar fra forlaget

Da Griffins første store kærlighed og ex-kæreste, Theo, drukner ved en ulykke, falder Griffins verden sammen. Selvom Theo var flyttet til Californien og havde fået en ny kæreste, var Griffin ikke i tvivl om, at han på et tidspunkt ville komme tilbage til ham. Men nu er alle Griffins forestillinger om fremtiden sunket i grus. Oven i det er Jackson, Theos nuværende kæreste, den eneste, som forstår Griffins hjertesorg. Men lige meget hvor meget de taler sammen og åbner op over for hinanden, så bliver Griffin mere og mere deprimeret. Han er ved at miste sig selv til sine tvangstanker og destruktive valg, og de hemmeligheder, som han har gået og gemt på, er ved at flå ham i stykker. Hvis Griffin nogensinde skal blive i stand til at bygge på en fremtid, må han først konfrontere hver eneste fortvivlende del af sin fortid. Fortid er alt jeg har er en utroligt rørende fortælling om kærlighed, liv og død.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

IMG_0749Jeg elskede Adams første bog (du kan læse min anmeldelse af den her.) Sådan virkelig – så da jeg blev spurgt om, om jeg ville anmelde hans anden bog blev jeg ovenud glad i låget!

Ligesom “Den dag jeg glemmer” omhandler den sorg men samtidig forskruet og ulykkelig kærlighed. Og så har den også en rigtig charmerende hovedkarakter, der er helt sin egen. Jeg elsker når karakterer har de der små finurligheder, der gør at man ikke er i tvivl om at det er dem! Griffin har nogle OCD-træk som f.eks at han ikke kan klare ulige tal og at han altid skal gå på venstre side af folk.
Resten af personerne i bogen har man sådan et lidt on/off forhold med. Først er de søde, så er de idioter – og så er de søde igen. Især Theo – Griffin elsker ham jo helt ind til benet og i takt med, at Theo får en anden kæreste, bliver Griffin endnu mere hård ved sig selv.
Theo påstår nemlig, at han stadig elsker Griffin. Så skal man elske eller hade Theo? For det var jo faktisk Griffin, der mente at de skulle slå op inden, at Theo skulle på college.

IMG_0752Bogen er nemlig delt ind i fortid og “I dag.” Man får altså skiftevis tiden efter og før Theo. Helt fra dengang at de blev kærester, og til ja… – Og får på den måde hemmelighederne låst op lidt for lidt. Jeg synes dog, at det gjorde bogen lidt for forudsigelig.  Man havde ventet de fleste af tingene fordi, at man på den ene eller den måde havde fået noget før- eller efterhistorie. Jeg ventede på det der kæmpe twist, men følte bare aldrig at det kom 100%.

Når det så er sagt nød jeg Griffins historie. Jeg elsker hvordan, at Adam har gjort bogen fuldstænding relaterbar – man både griner og græder med Griffin. Især det første fordi hans situation er langt fra nem, og fordi kærligheden bare er så svær, forskruet og ond mod ham. Husk kleenex hvis du er sådan en grædetype, for denne bog er både smuk og heartbreaking på samme tid. Jeg ville bare ønske at den havde fået lidt mere gas på “twist”- siden for jeg ved, at Adam kan gøre det!

Skrevet af Kristine

Alt eller Intet – filmanmeldelse

“Filmen er en (næsten) tro bearbejdelse af bogen med samme navn.”

Titel: Alt eller Intet
Originaltitel: Everything, Everything
Forfatter: Nicola Yoon

00.jpg

Hovedroller
Amandla Stenberg som Madeline Whittier
Nick Robinson som Olly Bright

Forlag: Carlsen
Film premiere: 25. maj 2017
Antal tid: 1t 36 min.
Antal stjerner: 4,5/5

Alt eller Intet er en romantisk, ungdoms roman skrevet af Nicola Yoon i 2014. Den handler om den 18-årige Madeline Whittier, der ikke har været uden for sin egen dør i 17 år, på grund af en meget sjælden sygdom. Hun bor sammen med sin mor og sygeplejersken, Carla, som også er de eneste mennesker hun interagerer med. En dag flytter der en ny familie ind i nabohuset. En af de nye beboer er Olly: en sortklædt fyr, der med det samme fanger Madelines opmærksomhed. Og med ét er alt forandret.

01.jpg

Alt eller intet er først og fremmest en rigtig sød teenage film, som rammer en lige i hjertet. Filmen er en (næsten) tro bearbejdelse af bogen med samme navn, som vi faktisk tidligere har anmeldt her på bloggen, så hvis du skulle have lyst til at læse den, så kan du klikke HER. Som sagt holder filmen sig rigtigt tæt til bogen som den er baseret på, hvilket gør oplevelsen så meget bedre, da man oftere og oftere ser film, der ikke afspejler bogens fulde potientiale *host* ALLEGIANT *host*. MEN det er ikke tilfældet her! Ved at se filmen har du basically læst bogen, haha!

Som alle andre film adaptationer er der ændringer fra bogen til det færdige manuskript. En af disse ændringer er at Carlas datter Rosa, spiller en væsentlig større rolle i filmen end hun gør i bogen. I filmen optræder hun som en af Maddys tætte veninder, men i bogen hører man nærmest ikke om hende. Dette gjorde dog ikke så meget, da dette styrkede vores forestilling om at Maddy er en teenage pige, og med en veninde ved hendes side.

Dog optræder der visse klicheer. Ligesom så mange andre kærlighedsfilm vil vores hovedrolle satse alt for kærligheden, og dette er også hvad Madeline gør i denne film. Hun satser hele sit liv og alt det hun kender, bare for en tur til Hawaii med Olly, og også her optræder en ny cliché: en rejse, da en er syg. Dette er set både i “En flænge i himlen” hvor de tager til Amsterdam, og i “En, to, tre, nu!” hvor de rejser Gran Canaria. Hun kunne i princippet bare have undersøgt den by hun er vokset op i, men aldrig har set, but NOPE – gotta go to Hawaii! Andre klicheer optræder også – som fyrværkeriet da de kysser, eller de billeder han hænger op på hendes vindue – men disse var de mest iøjenfaldende.

Alt i alt kunne vi rigtig godt lide “Alt eller Intet” som film. Den er perfekt til sommeren og er film der viser at alt du drømmer om, kan blive til virkelighed. Den er en værdig modstander til de andre ungdomsfilm der er derude, og giver især “En flænge i himlen” og “If I Stay” hård konkurrence – men på den gode måde.

Tusind tak til Carlsen for at have givet os muligheden, for at komme i biografen og se denne mega søde sommer film!

 

Skrevet af Kristine & Josefine

 

 

“Den Sidste Stjerne” af Rick Yancey

Titel: Den Sidste Stjerne
Originaltitel: The Last Star
Forfatter: Rick Yancey
Serie: Den 5. Bølge // The 5th Wave
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2016
Antal sider: 361
Antal stjerner: 4/5

fullsizeoutput_3cf

De Andre har sørget for en næsten total udryddelse af menneskeheden. Dem, der stadig lever, må konstant kigge sig over skulderen. Cassie er blevet forrådt. Det er Ringer også. Og Zombie. Nugget. Og alle andre syv milliarder, som engang beboede vores planet. Forrådt først af De Andre, og så af menneskene selv.

I løbet af disse allersidste dage må den tilbageværende befolkning beslutte, hvad der er vigtigst: At redde sig selv og blive som De Andre eller at bevare den sidste rest af menneskelighed?

Så her er den… Den sidste bog i serien, om den 5. Bølge. Og jeg troede aldrig jeg skulle blive så ked af at afslutte denne serie. Vi (altså serien og mig) har haft vores op og nedture, med de nedture mest baseret på den langtrukkenhed, der kaldes Rick Yanceys skrivestil. Ej, jeg er faktisk rigtig vild med skrivestilen i disse bøger, som jeg har også har givet udtryk for før. Bøgerne foregår over meget kort tid, og “Den Sidste Stjerne” er ikke en undtagelse. Med dens 361 sider, er det kun fire dage i karakterernes liv, hvorimod det tog mig 73 dage at færdig læse denne bog… Det var faktisk kun på grund af Dewey’s 24-hour readathon, at jeg blev færdig (hvis du vil læse hvordan det gik for mig kan du klikke HER).

Vi følger stadig Cassie, Zombie, Ringer og de andre i deres kamp om overlevelse. Denne gang har Rick Yancey dog været så generøs, rent faktisk at SKRIVE hvem det er vi følger, hvilket er et stort plus, siden vi indtil nu har været tvunget til at gætte os frem. For at samle op så:

fullsizeoutput_3ca

Cassie er som sædvanlig stædig og sur på alt, der har med Evan at gøre, og har problemer med at “bonde” med Sam.

Evan er stadig sådan helt “du fortjener bedre. Jeg er farlig, men jeg kan ikke holde mig væk. Jeg har nødt til at gøre det her alene, men jeg skal nok finde dig.” og det finder Cassie sig så i, før hun fortryder og er nødt til at gå ud for at lede efter ham, og slæber så Zombie og Ringer med sig ind i faren.

Nu vi taler om Zombie, så er han stadig head over heels forelsket i Ringer, der ikke kunne være mere ligeglad, og hans obsession over at få hende til at smile er… sød nok. Han kommer hele tiden til skade, men formår på en eller anden måde at overleve (og får aldrig infektioner i hans helt åbne sår?).

Ringer er stadig klogere og smartere end de andre, og er grunden til de alle stadig er i live.

Nugget (Sam) kan ikke længere læse, hvilket frustrerer Cassie (for det er det mest vigtige lige nu..? At Sam kan læse i denne verden uden bøger, og I bliver udryddet fra om fire dage…), men kan til gengæld lave en bombe.

Selvom jeg havde problemer med bogen, var handlingen i denne meget mere spændende end dens forgænger “Det Uendelige Hav”, og her var meget mere action. Men hvad er en Rick Yancey bog uden forvirring? Det var der selvfølgelig også en masse af, men denne gang mere forståeligt… hvis de overhovedet giver mening, haha.

Især slutningen overraskede mig meget, og tårerne trillede da også ned af mine kinder (og det sker altså ikke ofte, er jeg lige nødt til at sige). Men det var en rigtig god sluting og jeg var især glad for epilogen, som ellers altid plejer at være det værste ved den sidste bog i en serie. Men jeg synes Rick Yancey kom godt afsted med det, og det afrundede bogen på den helt rigtige måde.

 

Skrevet af Josefine

Hvordan stopper man med at købe bøger?!

Hej alle!

I snart et halvt år har jeg ikke købt en eneste bog! Du tænker sikkert whaaaat… men jeg kan fortælle dig, at det er 100% sandt!
Jeg følte nemlig, at jeg brugte alt for mange penge på dem og desuden ville der gå år før, at de ville blive læst når der bare kom flere og flere. Jeg er sikker på, at du nok har tænkt præcis det samme… men at du nok ikke helt kan lade være alligevel;)
Jeg vil derfor give nogle fif samt fortælle hvordan det er gået så godt med mit “book-buying-ban.”

Vær ikke for aktiv på bogfronten

Først og fremmest tænkte jeg over hvor mange af de bøger jeg havde på min reol jeg gerne ville læse. Der var en del. Jeg havde egentlig en følelse af, at jeg ikke havde behov for andre. Sådan vendte min tankegang sig pludseligt – jeg ønskede mig ikke engang bøger til jul!

Derudover er jeg begyndt på, at lade være med at tjekke Bookstagram hele tiden, gå forbi Bog&ide for at tjekke tilbud – og bare generelt lukket mig selv lidt ude af den verden med bøger – det har faktisk været dejligt. Ikke at tænke på at skulle få den nye af den og den forfatter, eller at ende op med bøger jeg ikke har interesse i, men købte fordi de var billige.
Så bare helt undgå alle de her fristelser for en stund. Jeg ved det måske lyder mærkeligt (og hårdt), men du vil mærke at den ene uge tager den anden og voila en måned er passeret. Det er dermed også derfor, at jeg har været så inaktiv det sidste stykke tid!

Spar op til noget

Næste skoleår skal jeg selv på efterskole. Jeg kan derfor ikke arbejde og tjene penge i et år, og den tanke skræmmer mig lidt. Jeg har derfor gået og sparet lidt op de sidste par måneder – hver gang jeg har skullet købe noget, har jeg haft en indre diskussion med mig om hvorvidt det var en god ide.
Det hjælper vildt meget! Man mærker virkelig, at man køber noget! Så find noget og spar op til, noget som du har ønsket dig længe!

Tænk over tiden

Når jeg tænker en uge frem – kan jeg ikke altid finde noget fritid hvor jeg har tid (og lyst) til at læse.  Tænk derfor fremad – hvor meget vil du læse i den kommende måned? F.eks er det eksamenstid lige nu – hvor dit fokus forhåbentlig ligger på det. Der bliver nok ikke forfærdeligt meget tid til at læse. Okay – kig nu på din bogreol og på alle dine ulæste bøger….Jep, jeg ved det!

Du skal derudover også tænke på læsetid som et frirum. Ikke tænk på det som den tid hvor du skal skynde dig at læse den bog, så du kan komme videre til den næste. Det er bare sådan generelt et fact.
Men altså du skal tænke på hver eneste bog som en god oplevelse – fokuser på den bog du læser og ikke alle andre. Ikke dem i boghandlerne, som du gerne vil læse i fremtiden.

Så genovervej hvor meget du har af tid. Ikke køb bøger hvis du ved du ikke har tid! Tænk på den bog du læser i øjebliket og se bort fra andet!


Egentlig så tror jeg ikke der er andet. Jeg har faktisk ikke tænkt så meget over hvordan jeg gjorde det her – jeg tænkte bare: nu gør vi det! Du har andet at fokusere på – kvalitet over kvansitet!
Og det er rigtigt. Jeg er virkelig blevet glad for de bøger jeg har og føler mig slet ikke presset til at læse bøger mere – for jeg har ikke en bunke af bøger, der ligger og venter på mig. Jeg skider forresten på mit Goodreads mål, men det er jo en anden historie 😉

Skrevet af Kristine